Kjøttboller og pasta | Lag din egen variant
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kjøttboller og pasta | Lag din egen variant

Kjøttboller og pasta | Lag din egen variant

med kjøttdeig, squash og finrevet ost

Spaghetti i tomatsaus står på menyen, med deilige toppings som du kan velge helt selv. Vi byr på ovnsbakte kjøttboller, stekt squash, finrevet ost, frisk tomat og spinat. Kun fantasien setter grenser når du kan sette sammen akkurat den pastatallerkenen du har lyst på!

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Gluten
Hvete
Egg
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe og svin

25 g

Brødrasp

(Inneholder: Gluten, Hvete)

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder: Egg)

1 g

Spaghetti

(Inneholder: Hvete, Gluten Kan inneholde spor av: Sennep, Soya)

1 stk

Tomat

30 g

Spinat

1 stk

Squash

1 g

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

20 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg til kjøttboller

¼ ts

Salt til kjøttboller

2 dl

Spart pastavann

¼ ts

Salt til grønnsaker

2 ss

Ketchup til saus

½ ts

Sukker til saus

¼ ts

Salt til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier854 kcal
Energi (kj)3571 kj
Fett29.5 g
Mettet fett11.7 g
Karbohydrater96.7 g
Sukker20.4 g
Protein45.1 g
Natrium882.4 mg

Framgangsmåte

Forbered kjøttboller
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Bland kjøttdeig, egg, brødrasp, Mamas Favoritt, salt og en klype pepper i en stor skål.

Rull farse til kjøttboller (5 per person) med fuktige hender, og overfør til et stekebrett med bakepapir.

Ovnsbak kjøttboller
2

Stek kjøttboller i ovnen i 10-12 min, eller til brunet og gjennomstekte.

VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når de er uten antydninger av rødt.

Kok spaghetti
3

I mellomtiden, kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.

Spar litt pastavann i en kopp og sett den til side.

Hell av vannet og legg spaghetti tilbake i kjelen.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at spaghettien er myk med litt tyggemotstand.

Forbered grønnsaker
4

I mellomtiden, skjær squash i 1 cm store biter.

Grovhakk tomat.

Skyll spinat.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek squash i 2-4 min, eller til myknet. Krydre med salt og en klype pepper.

Legg over i en liten skål og hold varm.

Lag saus
5

Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.

Tilsett hakkede tomater, pastavann, ketchup, sukker, salt og en klype pepper. La småkoke i 2-3 min, eller til gjennomvarmt.

Vend spaghetti i sausen.

Server
6

Anrett kjøttboller, squash, tomat, spinat og finrevet ost i separate skåler.

Anrett spaghetti i skåler og topp med valgfritt tilbehør.