HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRisotto Alla Calabrese
topBanner
Risotto alla Calabrese

Risotto alla Calabrese

med balsamicogrønnsaker og fersk basilikum

Fanget denne oppskriften oppmerksomheten din? Vi lover at denne retten ikke vil skuffe! Vi lager en fantastisk risotto som får en herlig smak og fin farge av spinat, basilikum og calabresepesto. Spennende tilbehør er balsamicobakte grønne bønner og cherrytomater.

Tags:Under 650 kcalVegetar
Allergener:SelleriSulfitterMelkEgg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid40 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

150 g

Grønne bønner

150 g

Risottoris

60 g

Calabresepesto

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

1 stk

Hvitløk

1 stk

Løk

125 g

Cherrytomater

60 g

Spinat

(Kan inneholdeSelleri)

12 ml

Balsamico

(InneholderSulfitter)

20 g

Finrevet ost

(InneholderMelk, Egg)

1 pose

Basilikum

1 boks

Tomatpure

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 4)

1 ss

Smør (steg 1)

½ ts

Sukker (steg 4)

6 dl

Vann (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier552 kcal
Energi (kj)2311 kj
Fett18.02 g
Mettet fett9.1 g
Karbohydrater79.48 g
Sukker16 g
Protein13.89 g
Natrium408 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Press eller finhakk hvitløk. Finhakk løk. Varm opp smør [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek hvitløk og løk under omrøring i 2-3 min. Tilsett risottoris og rør i 1-2 min, til lett gjennomsiktig. Rør inn tomatpuré og stek i 3-4 min, til karamellisert.

2

Tilsett vann [6 dl | 12 dl], grønnsaksbuljong og salt [½ ts I 1 ts] til stekepannen. Kok opp, senk deretter varmen til middels. La småkoke i 18-20 min, til all kraften har absorbert. Rør av og til. TIPS: ‘Al dente’ betyr at risen er gjennomkokt, men fortsatt har litt tyggemotstand.

3

Skjær endene av grønne bønner. Del cherrytomateri to. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

4

Fordel grønne bønner og cherrytomater på et stekebrett med bakepapir. Bland med balsamico, olivenolje [½ ss | 1 ss], sukker [½ ts | 1 ts], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Sett inn på øverste hylle i ovnen når risottoen har 10 min igjen av koketiden.

5

Plukk og grovhakk basilikumblader. Grovhakk spinat. Når risottoen er ferdig, fjern fra varmen og rør inn spinat, basilikum (spar noe til pynt), calabresepesto og halvparten av finrevet ost. Smak til med en klype salt og pepper. Tilsett en skvett vann hvis risottoen ser tørr ut.

6

Anrett risotto i dype tallerkener og topp med balsamicogrønnsaker og resterende finrevet ost. Pynt med resterende basilikum.