topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Risotto alla Calabrese

Risotto alla Calabrese

med balsamicogrønnsaker og fersk basilikum

Fanget denne oppskriften oppmerksomheten din? Vi lover at denne retten ikke vil skuffe! Vi lager en fantastisk risotto som får en herlig smak og fin farge av spinat, basilikum og calabresepesto. Spennende tilbehør er balsamicobakte grønne bønner og cherrytomater.

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Vegetar
Allergener:
Selleri
Sulfitter
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Grønne bønner

150 g

Risottoris

60 g

Calabresepesto

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 stk

Hvitløk

1 stk

Løk

125 g

Cherrytomater

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

1 pose

Basilikum

1 boks

Tomatpure

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 4)

1 ss

Smør (steg 1)

½ ts

Sukker (steg 4)

6 dl

Vann (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier552 kcal
Energi (kj)2311 kj
Fett18 g
Mettet fett9.1 g
Karbohydrater79.5 g
Sukker16 g
Protein13.9 g
Natrium408 mg

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Forbered risotto
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Press eller finhakk hvitløk. Finhakk løk. Varm opp smør* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek hvitløk og løk under omrøring i 2-3 min. Tilsett risottoris og rør til lett gjennomsiktig, 1-2 min. Rør inn tomatpuré og stek i 3-4 min, til karamellisert.

Lag risotto
2

Tilsett vann* [6 dl | 12 dl], grønnsaksbuljong og salt* [½ ts I 1 ts] til stekepannen. Kok opp, senk deretter varmen til middels. La småkoke i 18-20 min, til all kraften har absorbert. Rør av og til. TIPS: ‘Al dente’ betyr at risen er gjennomkokt, men fortsatt har litt tyggemotstand.

Forbered grønnsaker
3

Skjær endene av grønne bønner. Del cherrytomateri to. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

Bak grønnsaker
4

Fordel grønne bønner og cherrytomater på et stekebrett med bakepapir. Bland med balsamico, olivenolje* [½ ss | 1 ss], sukker* [½ ts | 1 ts], salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper*. Sett inn på øverste rille i ovnen når risottoen har 10 min igjen av koketiden.

Bland sammen
5

Plukk og grovhakk basilikumblader. Grovhakk spinat. Når risottoen er ferdig, fjern fra varmen og rør inn spinat, basilikum (spar noe til pynt), calabresepesto og halvparten av finrevet ost. Smak til med en klype salt* og pepper*. Tilsett en skvett vann* hvis risottoen ser tørr ut.

Server
6

Anrett risotto i dype tallerkener og topp med balsamicogrønnsaker og resterende finrevet ost. Pynt med resterende basilikum.