1 stk
LĆøk
4 g
Kyllingbuljong
1 stk
HvitlĆøk
1 pose
Basilikum
150 ml
MatflĆøte
(Inneholdermelk)270 g
Spaghetti
(InneholderglutenKan inneholdesoya)4 g
MiddelhavsdrĆøm
1 stk
Sitron
1 stk
RĆød paprika
150 g
Reker
(InneholderSulfitter, SkalldyrKan inneholdesulfitter)½ stk
Squash
4 g
Finrevet ost
(Inneholdermelk, Egg)1 ts
Jorda Rundt
(InneholderEgg, Sennep)Salt* (steg 5)
Kok opp en kjele med lettsaltet* vann*.Ā Kok pasta i 8-9 min, eller til "al dente". Spar litt pastavann [1/2 dl | 1 dl], hell av resten og la pastaen hvile i kjelen med en skvett olivenolje*.Ā TIPS: "Al dente" betyr at pastaen er gjennomkokt, men fremdeles har litt tyggemotstand.
Press eller finhakk hvitløk. Finhakk løk. Riv squash [1/2 stk, 2P]. Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm terninger. Riv sitronskall og skjær sitron i bÄter. Grovhakk reker. VIKTIG: Husk Ä skrubbe sitron før du river skallet.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne pÄ middels høy varme. Stek hvitløk og løk i 1-2 min. Tilsett Jorda Rundt, Middelhavsdrøm, paprika og squash og stek i 2 min.
Tilsett matflĆøte [1/2 pakke, 2P], kyllingbuljong, sitronskall, sitronsaft [1 ss | 2 ss], en skvett pastavann* og reker. RĆør godt og la putre i 2-3 min, til rekene er gjennomkokt.Ā
Finhakk basilikum.Ā Bland pasta med saus til pastaen er dekket. Krydre med en stor klype pepper* og salt* [1 ts | 2 ts].Ā TIPS: Tilsett en ekstra skvett pastavann hvis sausen er for tykk.
Anrett rekepasta i dype tallerkener. Topp med finrevet ost og basilikum. Server resterende sitronbÄter pÄ siden.