HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRask Pasta Arrabiata
topBanner
Rask pasta arrabiata

Rask pasta arrabiata

med stekt bacon og finrevet ost

Arrabiata er betegnelsen på en sterk, italiensk tomatsaus, så i dag blir det en middag med futt i! Denne pastaretten byr på en smaksfest med chili, hvitløk, paprika og bacon. Gled deg til en varmende og kremet pastarett!

Tags:RaskSterk
Allergener:glutenmelkEggSulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid15 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 boks

Tomatpure

270 g

Spaghetti

(InneholderglutenKan inneholdesoya)

140 g

Bacon, terninger

1 stk

Sjalottløk

1 stk

Hvitløk

1 g

Chiliflak

1 pose

Basilikum

20 g

Finrevet ost

(Inneholdermelk, Egg)

1 stk

Gul paprika

4 g

Hvitløksflørt

125 g

Cherrytomater

12 ml

Balsamico

(InneholderSulfitter)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Sukker* (steg 4)

¼ ts

Salt* (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier804.5076 kcal
Energi (kj)3366.0596 kj
Fett22.8458 g
Mettet fett9.5 g
Karbohydrater110.8651 g
Sukker17.1 g
Protein35.0713 g
Natrium0.6 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med saltet vann*. Kok spaghetti i 8-9 min, eller til ‘al dente’. Spar litt pastavann [2 dl | 4 dl], og hell av resten. Tilsett en skvett olivenolje* om ønskelig, slik at pastaen ikke klistrer seg sammen.

2

Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm biter. Finhakk basilikum. Skjær sjalottløk i tynne skiver. Press eller finhakk hvitløk.

3

Varm opp en stekepanne på middels høy varme. Stek bacon, sjalottløk, cherrytomater og paprika i 3-4 min, til myke. Tilsett hvitløk, hvitløksflørt og chiliflak og stek i ytterligere 1-2 min. TIPS: Chiliflak er sterkt, så tilsett etter smak.

4

Tilsett balsamico og sukker* [½ ts | 1 ts] i stekepannen. Rør inn tomatpuré og pastavann* [1 dl | 2 dl]. La småkoke i 1-2 min, til tyknet.

5

Tilsett spaghetti, halvparten av finrevet ost og halvparten av basilikum i sausen. Rør godt. Smak til med en klype salt* og pepper*.

6

Anrett pasta arrabiata i dype tallerkener. Strø over resterende basilikum og finrevet ost.