Raske, smakfulle retter er en livredder i en hektisk hverdag. Vi frister med en fyldig kikertkarri med creme fraiche, aprikoschutney og spinat, servert på en seng av basmatiris og toppet med mandler og koriander. Så godt, og så enkelt!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Curry-On
30 g
Tikka masala
1 pakke
Kikerter
75 ml
Creme fraiche
(Inneholder: Melk)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder: Selleri)
50 g
Aprikoschutney
(Inneholder: Sennep)
60 g
Spinat
20 g
Mandler
(Inneholder: Nøtter Kan inneholde spor av: Rug, Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter)
1 pose
Koriander
1 stk
Løk
150 g
Basmatiris
1 stk
Lime
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
1 ss
Olje til steking
1.5 dl
Vann til saus
1 ss
Smør til saus
¼ ts
Salt til saus
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt, senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk til servering.
Hell væske av kikerter.
Finhakk løk.
Grovhakk mandler.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek løk i 1-2 min, eller til noe myknet.
Tilsett kikerter, Curry-On, Tikka masala, grønnsaksbuljong, creme fraiche og vann. La småkoke i 3-4 min, eller til gjennomvarmt.
Skyll spinat.
Skjær lime i båter.
Tilsett smør, aprikoschutney og spinat i stekepannen med ferdig karrigryte. Rør om til spinat mykner.
Krydre med salt og en klype pepper.
Anrett ris og kikertkarri i skåler.
Topp med mandler og revne korianderblad, og server med limebåter.