Rask aprikoschutney- og kikertkarri
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rask aprikoschutney- og kikertkarri

Rask aprikoschutney- og kikertkarri

med basmatiris, spinat og mandler

Raske, smakfulle retter er en livredder i en hektisk hverdag. Vi frister med en fyldig kikertkarri med creme fraiche, aprikoschutney og spinat, servert på en seng av basmatiris og toppet med mandler og koriander. Så godt, og så enkelt!

Tags:
Superrask
Rask
Vegetar
Allergener:
Melk
Selleri
Sennep
Nøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Curry-On

30 g

Tikka masala

1 pakke

Kikerter

75 ml

Creme fraiche

(Inneholder: Melk)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder: Selleri)

50 g

Aprikoschutney

(Inneholder: Sennep)

60 g

Spinat

20 g

Mandler

(Inneholder: Nøtter Kan inneholde spor av: Rug, Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter)

1 pose

Koriander

1 stk

Løk

150 g

Basmatiris

1 stk

Lime

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

1 ss

Olje til steking

1.5 dl

Vann til saus

1 ss

Smør til saus

¼ ts

Salt til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier798 kcal
Energi (kj)3339 kj
Fett35.9 g
Mettet fett13.7 g
Karbohydrater97 g
Sukker13.7 g
Protein19.5 g
Natrium569.8 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt, senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk til servering.

Hell væske av kikerter.

Finhakk løk.

Grovhakk mandler.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Lag karri
2

I mellomtiden, varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek løk i 1-2 min, eller til noe myknet.

Tilsett kikerter, Curry-On, Tikka masala, grønnsaksbuljong, creme fraiche og vann. La småkoke i 3-4 min, eller til gjennomvarmt.

Skyll spinat.

Skjær lime i båter.

Smaksett karri
3

Tilsett smør, aprikoschutney og spinat i stekepannen med ferdig karrigryte. Rør om til spinat mykner.

Krydre med salt og en klype pepper.

Server
4

Anrett ris og kikertkarri i skåler.

Topp med mandler og revne korianderblad, og server med limebåter.