Skip to main content

Rosa chiagrøt med granateple

2 porsjoner | med kokosmelk og mandler

Lekre og enkle oppskrifter til hverdagens små øyeblikk. Hver oppskrift har enkle instruksjoner med kun 4 trinn og alle ingrediensene du trenger til 2 personer. Chiagrøt er en livredder om morgenen: Den gjøres klar dagen før, og er både smakfull og mettende. Denne varianten får dessuten en pen rosafarge fra granateplesaft, og toppes med ristede mandler og ekstra granateplefrø.

Allergener:
Melk
Nødder

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

50 g

Chiafrø

(Kan inneholde spor av: Peanøtter, Sesam, Nødder)

1 stk

Granateple

150 g

Yoghurt

(Inneholder: Melk)

25 g

Honning

40 g

Mandler

(Inneholder: Nødder Kan inneholde spor av: Peanøtter, Sesam, Rug, Spelt, Hvete, Bygg, Gluten, Havre)

Næringsinnhold

Kalorier456 kcal
Energi (kj)1907 kj
Fett27.1 g
Mettet fett6.7 g
Karbohydrater33.1 g
Sukker26.2 g
Fiber12.2 g
Protein12.8 g

Framgangsmåte

1

Kvelden før:

Rull granateple hardt på bordet for å løsne frøene. Halver og fjern frøene under vann i en skål. Fjern det hvite fruktkjøttet. Frøene vil synke, og fruktkjøttet flyte så det blir enklere å fjerne. Hell ut vannet.

Press halvparten av granateplekjernene i en sil slik at saften renner ned i en liten skål. Spar resterende frø til neste dag.

Bland chiafrø, granateplesaft, honning, kokosmelk og en klype salt i en liten skål. La stå under lokk i kjøleskapet over natten.

TIPS: Ved å fjerne frøene under vann unngår du at fargen smitter av.

2

Neste morgen:

Tilsett yoghurt [2 stk] i skålen med chiagrøt for en mer kremet konsistens.

3

Finhakk mandler.

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Rist mandler i 3-4 min, eller til gylne og velduftende.

4

Anrett chiagrøt i glass og topp med resterende granateplefrø og mandler.