Lekre og enkle oppskrifter til hverdagens små øyeblikk. Hver oppskrift har enkle instruksjoner med kun 4 trinn og alle ingrediensene du trenger til 2 personer. Chiagrøt er en livredder om morgenen: Den gjøres klar dagen før, og er både smakfull og mettende. Denne varianten får dessuten en pen rosafarge fra granateplesaft, og toppes med ristede mandler og ekstra granateplefrø.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
50 g
Chiafrø
(Kan inneholde spor av: Peanøtter, Sesam, Nødder)
1 stk
Granateple
150 g
Yoghurt
(Inneholder: Melk)
25 g
Honning
40 g
Mandler
(Inneholder: Nødder Kan inneholde spor av: Peanøtter, Sesam, Rug, Spelt, Hvete, Bygg, Gluten, Havre)
Kvelden før:
Rull granateple hardt på bordet for å løsne frøene. Halver og fjern frøene under vann i en skål. Fjern det hvite fruktkjøttet. Frøene vil synke, og fruktkjøttet flyte så det blir enklere å fjerne. Hell ut vannet.
Press halvparten av granateplekjernene i en sil slik at saften renner ned i en liten skål. Spar resterende frø til neste dag.
Bland chiafrø, granateplesaft, honning, kokosmelk og en klype salt i en liten skål. La stå under lokk i kjøleskapet over natten.
TIPS: Ved å fjerne frøene under vann unngår du at fargen smitter av.
Neste morgen:
Tilsett yoghurt [2 stk] i skålen med chiagrøt for en mer kremet konsistens.
Finhakk mandler.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Rist mandler i 3-4 min, eller til gylne og velduftende.
Anrett chiagrøt i glass og topp med resterende granateplefrø og mandler.