Fysen på en skikkelig god kyllingburger? Her får du sprø, pankopanert kylling med kremet basilikummajones og en frisk salat med balsamicodressing. Og kanskje det aller beste: Knuste poteter bakt i ovnen med sprøstekt bacon og smeltet ost. En skikkelig digg middag som hele familien kan kose seg med!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
50 g
Majones
1 stk
Basilikum
12 ml
Balsamico
1 stk
Vårløk
25 g
Panko paneringsmel
400 g
Småpoteter
70 g
Bacon, terninger
1 stk
Tomat
½ stk
Gulrot, Julienne
40 g
Finrevet ost
2 stk
Briochebrød
300 g
Kyllingbryst
1 stk
Salat
½ ts
Salt til poteter
1 ss
Olje til steking
2 ss
Mel til panering
¼ ts
Salt til panering
1 stk
Egg til panering
1 ss
Olje til dressing
¼ ts
Sukker til dressing
¼ ts
Salt til dressing
1 ss
Vann til saus
¼ ts
Salt til kjøtt
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Kok potet i 15-18 min, eller til de enkelt kan deles med kniv. Hell ut vannet.
Fordel potet på et stekebrett med bakepapir og mos lett med en gaffel. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt og en klype pepper.
Topp med finrevet ost og bacon. Bak i ovnen i 10-12 min, eller til gylne.
I mellomtiden, finhakk basilikum.
Bland basilikum, majones, vann og en klype salt og pepper i en liten skål.
Skjær rotdelen av salat og trekk bladene fra hverandre. Grovhakk.
Bland balsamico, sukker, salt og en klype pepper i en stor skål.
Tilsett salat, olivenolje og gulrot i skålen rett før servering og bland godt.
Legg kylling mellom to bakepapirark på et skjærebrett. Bank jevnt flat (ca. 2 cm) med en kjøtthammer eller kjevle. Krydre med salt.
Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.
Visp egg i en ny dyp tallerken.
Tilsett panko i en tredje dyp tallerken.
Vend kylling først i mel, deretter i egg og til slutt i panko. Legg over på en tallerken.
TIPS: Har du ikke egg, kan du bruke 2 ss melk.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.
Legg over på en tallerken med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.
TIPS: Tilsett ekstra olivenolje hvis kyllingen svir seg fast.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Del briochebrød på midten.
Varm direkte på en rist i ovnen i 3-4 min, eller til gjennomvarme.
Skjær tomat og vårløk i tynne skiver.
Anrett knuste baconpoteter på tallerkener og dryss over vårløk.
Bre basilikummajones på de nedre brødhalvdelene. Topp med kylling, salat, tomat og den øvre brødhalvdelen.
Server med resterende salat.