Skip to main content
Peruansk stekt laks og chimichurri
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Peruansk stekt laks og chimichurri

Peruansk stekt laks og chimichurri

med mango- og reddik 'sarsasalat' og basmatiris

By på søramerikansk stemning rundt middagsbordet med vår Peruanske lakserett! vi steker laks med vår egen krydderblanding Panamat, og serverer den med chimichurri, persilleris og en peruansk sarsasalat med mango og syltede grønnsaker.

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Pesce
Milk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Basmatiris

1 stk

Lime

75 g

Reddiker

1 stk

Mango

1 stk

Bladpersille

1 stk

Koriander

1 g

Chiliflak

1 stk

Hvitløk

250 g

Laksefilet

4 g

Panamat

50 g

Gresk ost

1 stk

Sjalottløk

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

¼ ts

Salt til ris

½ ts

Sukker til sylting

1 ss

Vann til sylting

¼ ts

Salt til sylting

4 ss

Olje til chimichurri

¼ ts

Salt til chimichurri

1 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til fisk

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1075 kcal
Energi (kj)4497 kj
Fett63.9 g
Mettet fett13.5 g
Karbohydrater90.4 g
Sukker22.2 g
Fiber6.1 g
Protein38.1 g
Kolesterol100 mg
Natrium58.3 mg
Potassium0.5 mg
Calcium8.8 mg
Iron0.4 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 10 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Sylt grønnsaker
2

I mellomtiden, halver lime.

Skjær sjalottløk og reddiker i tynne skiver.

Bland en stor skvett limesaft, sukker, vann og salt i en liten skål.

Vend sjalottløk og reddiker i laken og sett til side.

Bland chimichurri
3

Finhakk koriander og persille.

Finhakk eller press hvitløk.

Bland urter, chiliflak, hvitløk, olivenolje, salt og en klype pepper i en liten skål.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Bland sarsasalat
4

Skrell mango og del i to på hver side av stenen. Skjær deretter i 1 cm store biter.

Bland mango og olivenolje i skålen med syltede grønnsaker og sett til side.

Stek laks
5

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middel høy varme.

Tørk laks med kjøkkenpapir og krydre med Panamat og salt.

Stek med skinnsiden ned i 3-4 min. Snu laks og stek videre i 3-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Server
6

Anrett ris og salat på tallerkener, og smuldre salatost over salat.

Topp ris med laks, og laks med chimichurri.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image