By på søramerikansk stemning rundt middagsbordet med vår Peruanske lakserett! vi steker laks med vår egen krydderblanding Panamat, og serverer den med chimichurri, persilleris og en peruansk sarsasalat med mango og syltede grønnsaker.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Basmatiris
1 stk
Lime
75 g
Reddiker
1 stk
Mango
1 stk
Bladpersille
1 stk
Koriander
1 g
Chiliflak
1 stk
Hvitløk
250 g
Laksefilet
4 g
Panamat
50 g
Gresk ost
1 stk
Sjalottløk
3 dl
Vann til ris
¼ ts
Salt til ris
½ ts
Sukker til sylting
1 ss
Vann til sylting
¼ ts
Salt til sylting
4 ss
Olje til chimichurri
¼ ts
Salt til chimichurri
1 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til fisk
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 10 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, halver lime.
Skjær sjalottløk og reddiker i tynne skiver.
Bland en stor skvett limesaft, sukker, vann og salt i en liten skål.
Vend sjalottløk og reddiker i laken og sett til side.
Finhakk koriander og persille.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland urter, chiliflak, hvitløk, olivenolje, salt og en klype pepper i en liten skål.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Skrell mango og del i to på hver side av stenen. Skjær deretter i 1 cm store biter.
Bland mango og olivenolje i skålen med syltede grønnsaker og sett til side.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middel høy varme.
Tørk laks med kjøkkenpapir og krydre med Panamat og salt.
Stek med skinnsiden ned i 3-4 min. Snu laks og stek videre i 3-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt.
TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
Anrett ris og salat på tallerkener, og smuldre salatost over salat.
Topp ris med laks, og laks med chimichurri.