HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPannestekte Sellerilapper
topBanner
Pannestekte sellerilapper

Pannestekte sellerilapper

med sprø eplesalat og kremet pestodressing

Disse fantastisk sprøe sellerilappene blir familiens nye favoritt! Vi steker sellerilapper full av gode ingredienser, koker poteter og lager en herlig salat med eple, gulrot og spinat, og serverer alt med en kremet pestodressing som binder retten sammen.

Tags:Under 650 kcalVegetar
Allergener:SelleriMelkEgg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Knollselleri

(InneholderSelleri)

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

40 g

Finrevet ost

(InneholderMelk, Egg)

1 pose

Bladpersille

½ stk

Løk

50 g

Kremet pestodressing

60 g

Spinat

(Kan inneholdeSelleri)

1 stk

Eple

1 stk

Gulrot

1 stk

Sitron

500 g

Poteter

Ikke inkludert i matkassen din

2 stk

Egg (steg 2)

3 ss

Hvetemel (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier669 kcal
Energi (kj)2800 kj
Fett28.54 g
Mettet fett6.9 g
Karbohydrater74.7 g
Sukker17.4 g
Protein23.88 g
Natrium408 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Finhakk persille (spar litt til pynt). Finhakk løk [½ stk, 2P]. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann. Skjær sitron i to. Skrell og riv knollselleri grovt.

2

Bland knollselleri, grønnsaksbuljong, hakket persille, finrevet ost, løk, egg [2 stk | 4 stk], hvetemel [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en skål.

3

Kok opp en kjele med saltet vann. Kok poteter i 11-13 min, til møre. Hell av vannet. Smak til med en klype salt og pepper. Tilsett evt. en klatt smør om du ønsker. Dekk til med lokk og sett til side.

4

Fjern kjernen og skjær eple i tynne skiver. Skrell gulrot til tynne bånd. Bland olivenolje [½ ss | 1 ss] og en skvett sitronsaft i en skål. Krydre med salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper. Bland spinat, eple og gulrot med sitrondressing. TIPS: Bland grønnsaker og dressing rett før servering, slik at grønnsakene ikke blir slappe.

5

Varm opp nok olivenolje til å dekke en stekepanne på middels høy varme. Form deigen til 2 stk. sellerilapper per person. Trykk dem forsiktig flatere med stekespaden. Stek sellerilapper i 3-4 min på hver side, til gylne og gjennomstekte. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir. TIPS: Ikke snu lappene for tidlig, da kan de falle fra hverandre.

6

Anrett sellerilapper, eplesalat og kokte poteter på tallerkener. Topp sellerilapper med kremet pestodressing. Pynt med resterende persille.