Pannestekte sellerilapper
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannestekte sellerilapper

Pannestekte sellerilapper

med sprø eplesalat og kremet pestodressing

Pannestekte sellerilapper med sprø eplesalat og kremet pestodressing.

Tags:
Melkefri
Under 650 kcal
Vegetar
Allergener:
Selleri
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Knollselleri

(Inneholder Selleri)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

40 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

1 pose

Bladpersille

½ stk

Løk

50 g

Kremet pestodressing

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

1 stk

Eple

1 stk

Gulrot

1 stk

Sitron

500 g

Poteter

Ikke inkludert i matkassen din

2 stk

Egg (steg 2)

3 ss

Hvetemel (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier670 kcal
Energi (kj)2802 kj
Fett28.5 g
Mettet fett6.9 g
Karbohydrater75.1 g
Sukker17.9 g
Protein24 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Finhakk persille (spar litt til pynt). Finhakk løk [½ stk, 2P]. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann. Riv en klype sitronskall og skjær sitron i to. Skrell og riv knollselleri grovt. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

Bland deig
2

Bland selleri, grønnsaksbuljong, hakket persille, finrevet ost, løk, egg* [2 stk | 4 stk], hvetemel* [3 ss | 6 ss], salt* [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper* i en skål.

Kok poteter
3

Kok opp en kjele med saltet vann*. Kok poteter i 11-13 min, til møre. Hell av vannet. Smak til med en klype salt* og pepper*, og tilsett sitronskall [1 ts | 2 ts] og evt. en klatt smør* om du ønsker. Dekk til med lokk og sett til side.

Lag eplesalat
4

Fjern kjernen og skjær eple i tynne skiver. Skrell gulrot i bånd. Bland olivenolje* [½ ss | 1 ss] og en skvett sitronsaft i en skål. Krydre med salt* [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper*. Bland spinat, eple og gulrot inn i dressingen. TIPS: Bland grønnsaker og dressing rett før servering, slik at grønnsakene ikke blir slappe.

Stek sellerikaker
5

Varm opp nok olivenolje* til å dekke en stekepanne på middels høy varme. Form deigen til 2 stk. sellerilapper per person. Trykk dem forsiktig flatere med stekespaden. Stek i 3-4 min på hver side, til gylne og gjennomstekte. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir. TIPS: Ikke snu lappene for tidlig, da kan de falle fra hverandre.

Server
6

Anrett sellerilapper, eplesalat og kokte poteter på tallerkener. Topp sellerilapper med kremet pestodressing. Pynt med resterende persille.