Za'atar er et vanlig innslag i mange retter fra Midtøsten, og er en herlig krydderblanding fullproppet av ulike urter. Vi bruker krydderet til å smaksette poteter og rotgrønnsaker, før vi ovnsbaker dem til de blir lune og møre. Samtidig lager vi koftaer som vi krydrer med vår egen krydderblanding, Panamat. Middagen blir komplett med et dryss granateplekjerner og en klatt frisk persilleyoghurt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
25 g
Brødrasp
(Inneholder Gluten, Hvete)
4 g
Panamat
1 pose
Bladpersille
250 g
Kjøttdeig av storfe
½ stk
Granateple
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
300 g
Poteter
1 stk
Pastinakk
30 g
Spinat
4 g
Za'atar
(Inneholder Sesam)
2 stk
Gulrot
1 stk
Rødbete
½ ts
Salt til grønnsaker
1 stk
Egg til koftaer
½ ts
Salt til koftaer
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i båter.
Skjær rotgrønnsaker (uskrelte) i 2 cm tykke staver.
Fordel potet og rotfrukter på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med Za'atar, salt og pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt
I mellomtiden, rull granateple hardt på bordet for å løsne frøene. Halver og fjern frøene under vann i en skål. Fjern det hvite fruktkjøttet. Frøene vil synke, og fruktkjøttet flyte så det blir enklere å fjerne. Hell fra vannet.
TIPS: Ved å fjerne frøene under vann unngår du at fargen smitter av.
Bland kjøttdeig, brødrasp, Panamat, egg og salt i en mellomstor skål.
Form farsen til 8 cm lange koftaer (3 per person) med fuktige hender.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kofta, snu av og til, i 2-3 min, eller til brunet. Senk til middels varme og stek videre i 6-7 min, eller til gjennomstekt.
VIKTIG: Kjøttet er ferdig når den er uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, skyll spinat.
Finhakk persille.
Bland yoghurt, persille og en klype salt i en liten skål.
Bland spinat med ferdigstekte rotgrønnsaker på stekebrettet.
TIPS: Tilsett eventuelt en skvett vann i yoghurten hvis du vil ha en mer flytende konsistens.
Anrett potet, rotgrønnsaker og kofta på tallerkener.
Dryss granateple over rotgrønnsaker.
Server med persilleyoghurt.