
Pankopanert pastinakk
med syrlig coleslaw og kremet tartarsaus
Fanget denne retten oppmerksomheten din? Vi lover at du ikke vil bli skuffet over resultatet! Vi ovnsbaker poteter og pastinakk, deretter panerer vi pastinakk i panko og steker den til den blir perfekt sprø! Vi serverer poteter og pastinakk med en syrlig coleslaw med sitron, sennep, kål, eple, dill og gresskar, i tillegg til en kremet tartarsaus med aioli, sennep og kjørvel.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
500 g
Poteter
2 stk
Pastinakk
1 stk
Eple
1 stk
Sitron
1 pose
Kjørvel
1 pose
Dill
150 g
Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)
(Kan inneholde Selleri)
25 g
Grov sennep
(Inneholder Sennep)
1 pakke
Gresskarkjerner
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
80 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
½ g
Oregano, tørket
Ikke inkludert i matkassen din
1 ss
Olivenolje (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 4)
1 stk
Egg (steg 5)
2 ss
Hvetemel (steg 5)
½ ts
Salt (steg 5)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
Framgangsmåte

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Del poteter (uskrellet) i to. Skjær pastinakk (uskrellet) i 1/2 cm strimler på langs. Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med oregano [1/2 pakke, 2P] og en klype salt* og pepper*. Bland godt. Bak på øverste hylle i ovnen i 25-30 min, til møre. Fordel pastinakk på et annet stekebrett med bakepapir og bak i 10-15 min, eller til møre.

Fjern kjernen og skjær eple i tynne skiver. Skjær sitron i båter. Finhakk kjørvel og dill.

Bland strimlet salat og olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor skål. Masser i 30 sek, til mør. Tilsett en skvett sitronsaft, en klype salt* og halvparten av sennepen, eple, dill og gresskarkjerner, og bland godt.

Bland aioli, kjørvel, salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og resterende sennep i en liten skål. Pisk egg* [1 stk | 2 stk] i en dyp tallerken. Ha panko i en annen dyp tallerken og hvetemel* [1/2 dl | 1 dl] og salt* [1/2 ts | 1 ts] i en tredje dyp tallerken. Vend bakt pastinakk først i hvetemel, deretter i egg og til slutt i panko.

Varm opp nok olivenolje* til å dekke bunnen til en stor stekepanne på middels høy varme. Stek pastinakk i 4-5 min, til gyllen. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir. TIPS: Stek i pastinakk i flere omganger ved behov så pannen ikke blir for full.

Anrett pankopanert pastinakk, poteter, coleslaw på tallerkener. Topp med tartarsaus.

Utforsk lignende oppskrifter
