Fanget denne retten oppmerksomheten din? Vi lover at du ikke vil bli skuffet over resultatet! Vi ovnsbaker poteter og pastinakk, deretter panerer vi pastinakk i panko og steker den til den blir perfekt sprø! Vi serverer poteter og pastinakk med en syrlig coleslaw med sitron, sennep, kål, eple, dill og gresskar, i tillegg til en kremet tartarsaus med aioli, sennep og kjørvel.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
2 stk
Pastinakk
1 stk
Eple
1 stk
Sitron
1 pose
Kjørvel
1 pose
Dill
150 g
Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)
(Kan inneholdeSelleri)25 g
Grov sennep
(InneholderSennep)1 pakke
Gresskarkjerner
50 g
Panko paneringsmel
(InneholderGluten, Hvete)80 g
Aioli
(InneholderSennep, Egg)4 g
Hvitløksflørt
1 stk
Egg (steg 5)
2 ss
Hvetemel (steg 5)
½ ts
Salt (steg 5)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Del poteter (uskrellet) i to. Skjær pastinakk (uskrellet) i 1/2 cm strimler på langs. Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med timian, en klype salt* og pepper*. Bland godt. Bak på øverste hylle i ovnen i 25-30 min, til møre. Fordel pastinakk på et annet stekebrett med bakepapir og bak i 10-15 min, eller til møre.
Fjern kjernen og skjær eple i tynne skiver. Skjær sitron i båter. Finhakk kjørvel og dill.
Bland strimlet salat og olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor skål. Masser i 30 sek, til mør. Tilsett en skvett sitronsaft, en klype salt* og halvparten av sennepen, eple, dill og gresskarkjerner, og bland godt.
Bland aioli, kjørvel og resterende sennep i en liten skål. Pisk egg* [1 stk | 2 stk] i en dyp tallerken. Ha panko i en annen dyp tallerken og hvetemel* [1/2 dl | 1 dl] og salt* [1/2 ts | 1 ts] i en tredje dyp tallerken. Vend bakt pastinakk først i hvetemel, deretter i egg og til slutt i panko.
Varm opp nok olivenolje* til å dekke bunnen til en stor stekepanne på middels høy varme. Stek pastinakk i 4-5 min, til gyllen. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir. TIPS: Stek i pastinakk i flere omganger ved behov så pannen ikke blir for full.
Anrett pankopanert pastinakk, poteter, coleslaw på tallerkener. Topp med tartarsaus.