Pankopanert pastinakk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pankopanert pastinakk

Pankopanert pastinakk

med syrlig coleslaw og kremet tartarsaus

Fanget denne retten oppmerksomheten din? Vi lover at du ikke vil bli skuffet over resultatet! Vi ovnsbaker poteter og pastinakk, deretter panerer vi pastinakk i panko og steker den til den blir perfekt sprø! Vi serverer poteter og pastinakk med en syrlig coleslaw med sitron, sennep, kål, eple, dill og gresskar, i tillegg til en kremet tartarsaus med aioli, sennep og kjørvel.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Sennep
Gluten
Hvete
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

2 stk

Pastinakk

1 stk

Eple

1 stk

Sitron

1 pose

Kjørvel

1 pose

Dill

150 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

(Kan inneholde Selleri)

25 g

Grov sennep

(Inneholder Sennep)

1 pakke

Gresskarkjerner

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

80 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

4 g

Hvitløksflørt

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 5)

2 ss

Hvetemel (steg 5)

½ ts

Salt (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1002 kcal
Energi (kj)4192 kj
Fett51.29 g
Mettet fett6.2 g
Karbohydrater114.51 g
Sukker24.6 g
Protein21.58 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak poteter og pastinakk
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Del poteter (uskrellet) i to. Skjær pastinakk (uskrellet) i 1/2 cm strimler på langs. Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med timian, en klype salt* og pepper*. Bland godt. Bak på øverste hylle i ovnen i 25-30 min, til møre. Fordel pastinakk på et annet stekebrett med bakepapir og bak i 10-15 min, eller til møre.

Forbered frukt og grønt
2

Fjern kjernen og skjær eple i tynne skiver. Skjær sitron i båter. Finhakk kjørvel og dill.

Lag coleslaw
3

Bland strimlet salat og olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor skål. Masser i 30 sek, til mør.  Tilsett en skvett sitronsaft, en klype salt* og halvparten av sennepen, eple, dill og gresskarkjerner, og bland godt.

Lag tartarsaus
4

Bland aioli, kjørvel og resterende sennep i en liten skål. Pisk egg* [1 stk | 2 stk] i en dyp tallerken. Ha panko i en annen dyp tallerken og hvetemel* [1/2 dl | 1 dl] og salt* [1/2 ts | 1 ts] i en tredje dyp tallerken. Vend bakt pastinakk først i hvetemel, deretter i egg og til slutt i panko. 

Stek pastinakk
5

Varm opp nok olivenolje* til å dekke bunnen til en stor stekepanne på middels høy varme. Stek pastinakk i 4-5 min, til gyllen. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir. TIPS: Stek i pastinakk i flere omganger ved behov så pannen ikke blir for full.

Server
6

Anrett pankopanert pastinakk, poteter, coleslaw på tallerkener. Topp med tartarsaus.