HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPankopanert Pastinakk
topBanner
Pankopanert pastinakk

Pankopanert pastinakk

med syrlig coleslaw og kremet tartarsaus

Fanget denne retten oppmerksomheten din? Vi lover at du ikke vil bli skuffet over resultatet! Vi ovnsbaker poteter og pastinakk, deretter panerer vi pastinakk i panko og steker den til den blir perfekt sprø! Vi serverer poteter og pastinakk med en syrlig coleslaw med sitron, sennep, kål, eple, dill og gresskar, i tillegg til en kremet tartarsaus med aioli, sennep og kjørvel.

Tags:Vegetar
Allergener:SennepGlutenHveteEgg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

500 g

Poteter

2 stk

Pastinakk

1 stk

Eple

1 stk

Sitron

1 pose

Kjørvel

1 pose

Dill

150 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

(Kan inneholdeSelleri)

25 g

Grov sennep

(InneholderSennep)

1 pakke

Gresskarkjerner

50 g

Panko paneringsmel

(InneholderGluten, Hvete)

80 g

Aioli

(InneholderSennep, Egg)

4 g

Hvitløksflørt

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 5)

2 ss

Hvetemel (steg 5)

½ ts

Salt (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier1002 kcal
Energi (kj)4192 kj
Fett51.29 g
Mettet fett6.2 g
Karbohydrater114.51 g
Sukker24.6 g
Protein21.58 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Del poteter (uskrellet) i to. Skjær pastinakk (uskrellet) i 1/2 cm strimler på langs. Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med timian, en klype salt* og pepper*. Bland godt. Bak på øverste hylle i ovnen i 25-30 min, til møre. Fordel pastinakk på et annet stekebrett med bakepapir og bak i 10-15 min, eller til møre.

2

Fjern kjernen og skjær eple i tynne skiver. Skjær sitron i båter. Finhakk kjørvel og dill.

3

Bland strimlet salat og olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor skål. Masser i 30 sek, til mør.  Tilsett en skvett sitronsaft, en klype salt* og halvparten av sennepen, eple, dill og gresskarkjerner, og bland godt.

4

Bland aioli, kjørvel og resterende sennep i en liten skål. Pisk egg* [1 stk | 2 stk] i en dyp tallerken. Ha panko i en annen dyp tallerken og hvetemel* [1/2 dl | 1 dl] og salt* [1/2 ts | 1 ts] i en tredje dyp tallerken. Vend bakt pastinakk først i hvetemel, deretter i egg og til slutt i panko. 

5

Varm opp nok olivenolje* til å dekke bunnen til en stor stekepanne på middels høy varme. Stek pastinakk i 4-5 min, til gyllen. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir. TIPS: Stek i pastinakk i flere omganger ved behov så pannen ikke blir for full.

6

Anrett pankopanert pastinakk, poteter, coleslaw på tallerkener. Topp med tartarsaus.