topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Panert torsk

Panert torsk

med saftig appelsinsalat og pommes frites

Hva med hjemmelagde fiskepinner og pommes frites til middag i dag? Her er en enkel oppskrift som guider deg steg for steg. Vi skal nemlig også lage en forfriskende salat med fennikel, appelsin og kålblanding, og vi serverer en mild aioli til.

Tags:
Barnevennlig
Melkefri
Allergener:
Fisk
Gluten
Hvete
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Hvitløksflørt

500 g

Poteter

1 stk

Appelsin

1 pose

Kjørvel

250 g

Torsk

(Inneholder Fisk)

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

150 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

80 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

12 g

Sennep

(Inneholder Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

6 ss

Hvetemel (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier967 kcal
Energi (kj)4045 kj
Fett42.6 g
Mettet fett4.7 g
Karbohydrater103.7 g
Sukker16.6 g
Protein42.7 g
Natrium0.1 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak pommes frites
1

Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skjær poteter (uskrellet) til 1 cm tynne pommes frites. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, eller til gylne.

Forbered råvarer
2

Fjern det hvite og grovhakk appelsin. Bland strimlet salat og overskytende saft fra appelsin i en skål. Finhakk kjørvel. Tørk fisken med kjøkkenpapir og skjær i 2 cm tykke strimler på et eget skjærebrett.

Paner fisk
3

Bland panko, hvitløksflørt og en klype salt* og pepper* i en skål. Pisk egg* [1 stk | 2 stk] i en ny skål. Ha hvetemel* [1 dl | 2 dl] i en tredje skål. Dypp fisk først i hvetemel, så i egg og deretter i panko. Press lett slik at pankoen fester seg. Sett til side på en tallerken. TIPS (4P): Fordel pankoen i to skåler, så den ikke blir for klissete med én gang.

Stek fisk
4

Varm opp en stor skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek fisk i 3-4 min på hver side, til gjennomstekt. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og ugjennomsiktig.

Lag appelsinsalat
5

Tilsett olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt* i skålen med strimlet salat og masser til mør. Tilsett appelsin og bland godt. Bland aioli, sennep og kjørvel (spar litt til servering) i en liten skål. TIPS: Bruk mindre sennep hvis du ikke liker det.

Server
6

Fordel pommes frites, panert fisk og appelsinsalat på tallerkener. Pynt med resterende kjørvel. Server sennepsaioli på siden.