HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPanert Torsk
topBanner
Panert torsk

Panert torsk

med saftig appelsinsalat og pommes frites

Populær

Hva med hjemmelagde fiskepinner og pommes frites til middag i dag? Her er en enkel oppskrift som guider deg steg for steg. Vi skal nemlig også lage en forfriskende salat med fennikel, appelsin og kålblanding, og vi serverer en mild aioli til.

Tags:Barnevennlig
Allergener:FiskGlutenSennepEgg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

4 g

Hvitløksflørt

500 g

Poteter

1 stk

Appelsin

1 pose

Kjørvel

250 g

Torsk

(InneholderFisk)

30 g

Panko paneringsmel

(InneholderGluten)

150 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

80 g

Aioli

(InneholderSennep, Egg)

12 g

Sennep

(InneholderSennep)

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

6 ss

Hvetemel (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier967 kcal
Energi (kj)4045 kj
Fett42.61 g
Mettet fett4.7 g
Karbohydrater103.66 g
Sukker16.6 g
Protein42.65 g
Natrium0.1 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skjær poteter (uskrellet) til 1 cm tynne pommes frites. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, eller til gylne.

2

Fjern det hvite og grovhakk appelsin. Bland strimlet salat og overskytende saft fra appelsin i en skål. Finhakk kjørvel. Tørk fisken med kjøkkenpapir og skjær i 2 cm tykke strimler på et eget skjærebrett.

3

Bland panko, hvitløksflørt og en klype salt* og pepper* i en skål. Pisk egg* [1 stk | 2 stk] i en ny skål. Ha hvetemel* [1 dl | 2 dl] i en tredje skål. Dypp fisk først i hvetemel, så i egg og deretter i panko. Press lett slik at pankoen fester seg. Sett til side på en tallerken. TIPS (4P): Fordel pankoen i to skåler, så den ikke blir for klissete med én gang.

4

Varm opp en stor skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek fisk i 3-4 min på hver side, til gjennomstekt. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og ugjennomsiktig.

5

Tilsett olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt* i skålen med strimlet salat og masser til mør. Tilsett appelsin og bland godt. Bland aioli, sennep og kjørvel (spar litt til servering) i en liten skål. TIPS: Bruk mindre sennep hvis du ikke liker det.

6

Fordel pommes frites, panert fisk og appelsinsalat på tallerkener. Pynt med resterende kjørvel. Server sennepsaioli på siden.