HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPanert Torsk
topBanner
Panert torsk

Panert torsk

med appelsinsalat og pommes frites

Tags:Barnevennlig
Allergener:FiskglutenSennepEgg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

4 g

Hvitløksflørt

500 g

Poteter

1 stk

Appelsin

1 pose

Kjørvel

250 g

Torsk

(InneholderFisk)

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholdergluten)

150 g

Strimlet salat (kål, endivie, gulrot)

80 g

Aioli

(InneholderSennep, Egg)

12 g

Sennep

(InneholderSennep)

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier727 kcal
Energi (kj)3043 kj
Fett30.23 g
Mettet fett3 g
Karbohydrater75.47 g
Sukker15.9 g
Protein36.98 g
Natrium0.1 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skjær poteter (uskrellet) til 1 cm tynne pommes frites. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min.

2

Fjern det hvite og grovhakk appelsin. Finhakk kjørvel. Tørk fisken med litt kjøkkenpapir og skjær i 2 cm tykke strimler på et eget skjærebrett.

3

Bland panko, hvitløksflørt og en klype salt* og pepper* i en skål. Pisk egg* [1 stk | 2 stk] i en ny skål. Dypp fisk først i egg, deretter i panko. Press lett slik at pankoen fester seg. Sett til side på en tallerken. TIPS (4P): Fordel pankoen i to skåler, så bruker du ikke opp all pankoen med en gang.

4

Varm opp en stor skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek fisk i 3-4 min på hver side, eller til gjennomstekt. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og ugjennomsiktig.

5

Bland appelsin, strimlet salat og en skvett olivenolje* med en klype salt* og pepper* i en skål. Bland aioli, sennep og kjørvel (spar litt til servering) i en liten skål. TIPS: Hvis du liker sennep, kan du bruke mer i sausen.

6

Fordel pommes frites, panert fisk og appelsinsalat på tallerkener. Pynt med resterende kjørvel. Server sennepsaioli på siden.