HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPanert Torsk
topBanner
Panert torsk

Panert torsk

med appelsinsalat & pommes frites

Hva tenker du om hjemmelagde fiskepinner med hjemmelagde pommes frites til middag? Dette er en enkel oppskrift som guider deg steg for steg. Fiskepinner servert med en forfriskende salat laget med fennikel, appelsin og kålblanding, samt sennepsaioli. Dette smaker skikkelig godt, om vi får si det selv!

Allergener:FiskHveteEggSennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid25 minutes
25 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

4 g

Hvitløksflørt

500 g

Poteter

1 stk

Appelsin

1 pose

Kjørvel

250 g

Torsk

(InneholderFisk)

30 g

Panko paneringsmel

(InneholderHvete)

150 g

Strimlet salat (kål, endivie, gulrot)

80 g

Aioli

(InneholderEgg, Sennep)

12 g

Sennep

(InneholderSennep)

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg* (steg 3)

(InneholderEgg)
Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)2892 kj
Kalorier691 kcal
Fett29.11 g
Mettet fett2.95 g
Karbohydrater75.47 g
Sukker15.92 g
Protein33.86 g
Natrium2.328 mg
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skjær poteter (uskrellet) til 1 cm tynne pommes frites. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper*. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min.

2

Fjern det hvite og grovhakk appelsin. Finhakk kjørvel. Tørk fisken med litt kjøkkenpapir og skjær i 2 cm tykke strimler på et nytt skjærebrett.

3

Bland panko, hvitløksflørt og en klype salt og pepper i en skål. Pisk egg* [1 stk | 2 stk] i en ny skål. Dypp fisk først i egg, deretter i panko. Press lett slik at pankoen fester seg. Sett til side på en tallerken. TIPS (4P): Fordel pankoen i to skåler, så bruker du ikke opp all pankoen med en gang.

4

Varm opp en stor skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek fisk i 3-4 min på hver side, eller til gjennomstekt. VIKTIG: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og ugjennomsiktig.

5

Bland appelsin, strimlet salat og en skvett olivenolje med en klype salt og pepper* i en skål. Bland aioli, sennep og kjørvel (spar litt til servering) i en liten skål. TIPS: Hvis du liker sennep, kan du bruke mer i sausen.

6

Fordel pommes frites, panert fisk og salat på tallerkener. Server sennepsaioli på siden.