Skip to main content
Panert svinekjøtt og kapers-creme fraiche
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Panert svinekjøtt og kapers-creme fraiche

Panert svinekjøtt og kapers-creme fraiche

med hvitløkspoteter og pæresalat

Panert kjøtt er en favoritt blandt alle rundt middagsbordet, så denne oppskriften er garantert en fulltreffer! Vi panerer og sprøsteker pankopanert svinekjøtt. Samtidig koker vi poteter som vi senere vender i smør og hvitløk. Som tilbehør blander vi en frisk pæresalat med sitron, og som prikken over i-en blander vi dressing med salt kapers, kjørvel og creme fraiche.

Tags:
Rask
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Sitron

15 g

Kapers

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder: Gluten, Hvete)

75 ml

Creme fraiche

(Inneholder: Melk)

1 stk

Småpoteter, ferdigkokte

1 stk

Hvitløk

60 g

Salatblanding

300 g

Svin ytrefilet

1 stk

Pære

1 stk

Kjørvel

150 g

Kålblanding

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til salat

½ ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til kjøtt

2 ss

Mel til panering

¼ ts

Salt til panering

1 stk

Egg til panering

1 ss

Olje til steking

1 ss

Smør til poteter

¼ ts

Salt til poteter

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier859 kcal
Energi (kj)3592 kj
Fett35.1 g
Mettet fett14.9 g
Karbohydrater80.6 g
Sukker14 g
Protein51.4 g
Natrium32.8 mg

Framgangsmåte

Kok potet
1

Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.

Kok potet i 3-5 min, eller til gjennomvarme.

Hell av vannet, og sett kjelen med potet til side under lokk.

Bland saus
2

I mellomtiden, finhakk kapers og kjørvel.

Bland kapers, kjørvel, creme fraiche, en klype salt og pepper i en liten skål. Sett til side.

Bland salat
3

Finhakk eller press hvitløk.

Skyll salatblanding.

Halver pære, fjern kjernen og skjær i tynne skiver.

Halver sitron.

Bland salt, olivenolje, sitronsaft, salatblanding, kålblanding og pære i en stor skål.

Paner kjøtt
4

Skjær svinefilet i skiver (1 per person) på et eget skjærebrett. Krydre med salt.

Bland mel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.

Pisk egg i en ny dyb tallerken.

Tilsett panko i en tredje dyp tallerken.

Vend kjøtt først i mel, deretter i egg og til slutt i panko. Legg til side på en tallerken.

TIPS: Har du ikke egg, kan du bruke 2 ss melk.

Stek kjøtt
5

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Stek svinekjøtt i 3-4 min på hver side, til gyllent og gjennomstekt.

Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir, og krydre med salt.

Bland ferdigkokt potet med smør, hvitløk, salt og en klype pepper rett før servering.

TIPS: Tilsett ekstra olivenolje hvis kjøttet setter seg fast i pannen.

TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.

Server
6

Anrett potet, salat og svinekjøtt på tallerkener.

Server med kapers-creme fraiche.