Skip to main content
Pad thai-inspirert rekebowl

Pad thai-inspirert rekebowl

med gyoza og asiatisk dressing

Pad thai er en klassisk nudelrett fra Thailand, som har blitt svært populær som gatemat. Vi lager vår variant med udonnudler, reker og grønnsaker i en smaksrik søt chili- og soyasaus, og serverer den med stekte grønnsaksgyozaer toppet med asiatisk dressing og thaibasilikum.

Tags:
Rask
Spis meg først
Allergener:
Skalldyr
Hvete
Gluten
Peanøtter
Soya
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Thaibasilikum

300 g

Kongereker

(Inneholder: Skalldyr)

½ g

Chiliflak

1 stk

Lime

150 g

Udonnudler, tørkede

(Inneholder: Hvete, Gluten)

40 g

Saltede peanøtter

(Inneholder: Peanøtter Kan inneholde spor av: Sesam, Nøtter)

25 ml

Soyasaus

(Inneholder: Hvete, Gluten, Soya)

1 stk

Hvitløk

1 stk

Paprika

1 stk

Gulrot

40 g

Søt chilisaus

1 stk

Vårløk

100 g

Gyoza med grønnsaker

(Inneholder: Hvete, Gluten, Soya Kan inneholde spor av: Sesam, Selleri, Skalldyr, Egg, Fisk, Bløtdyr, Peanøtter)

20 g

Asiatisk dressing

(Inneholder: Hvete, Gluten, Soya, Sesam)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olje til salat

1 ss

Olje til steking

2 ss

Ketchup til saus

½ ts

Sukker til saus

¼ ts

Salt til reker

Næringsinnhold

Kalorier871 kcal
Energi (kj)3646 kj
Fett31.2 g
Mettet fett4.8 g
Karbohydrater104.4 g
Sukker29.6 g
Fiber11.6 g
Protein38.8 g
Kolesterol156.6 mg
Natrium561.9 mg
Trans Fat0.1 g
Potassium210.9 mg
Calcium49.4 mg
Iron0.7 mg

Framgangsmåte

Kok nudler
1

Kok opp en kjele med saltet vann.

Tilsett nudler og kok i 4-6 min, til myke.

Hell av vannet og skyll nudler i kaldt vann.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

Rist peanøtter
2

I mellomtiden, grovhakk peanøtter.

Finhakk eller press hvitløk.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels varme.

Stek peanøtter i 2-3 min, til lett ristet.

Tilsett hvitløk og stek videre i 30 sek, til velduftende.

Legg over i en skål og bland med chiliflak. Sett til side.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Stek gyoza
3

Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.

Plasser gyoza med den flate side ned jevnt over i stekepannen. Stek i 1-2 min, eller til bunnen er gyllen.

Tilsett vann og la dampe under lokk i 2-3 min, eller til gjennomvarme.

TIPS: Bruk aluminiumsfolie hvis du ikke har lokk.

Stek reker
4

I mellomtiden, skjær paprika og vårløk i 2 cm biter.

Skjær gulrot (uskrelt) i staver.

Varm opp olivenolje i en ny stekepanne på middels høy varme.

Stek gulrot og paprika i 3-4 min, til myknet.

Tilsett reker og vårløk, og stek videre i 3-4 min, til reker er gjennomstekte.

Krydre godt med salt og pepper.

TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er rosa på utsiden og matt i midten.

TIPS: Bruk flere stekepanner ved behov.

Lag pad thai-saus
5

I mellomtiden, skjær lime i båter.

Bland søt chilisaus, soyasaus, en skvett limesaft, ketchup, sukker og en klype pepper i en liten skål.

Senk til middels varme, og vend nudler og pad thai-saus i stekepannen med reker og grønnsaker.

Stek i 1 min, til gjennomvarmt.

TIPS: Tilsett en skvett vann hvis nudler ser tørre ut.

Server
6

Anrett pad thai-nudler i dype tallerkener.

Topp med resterende limesaft, og garner med peanøtter og thaibasilikum.

Server med gyoza toppet med asiatisk dressing.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image