
Pad thai er en klassisk nudelrett fra Thailand, som har blitt svært populær som gatemat. Vi lager vår variant med udonnudler, reker og grønnsaker i en smaksrik søt chili- og soyasaus, og serverer den med stekte grønnsaksgyozaer toppet med asiatisk dressing og thaibasilikum.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Thaibasilikum
300 g
Kongereker
(Inneholder: Skalldyr)
½ g
Chiliflak
1 stk
Sitrusfrukt
150 g
Udonnudler, tørkede
(Inneholder: Hvete, Gluten)
40 g
Saltede peanøtter
(Inneholder: Peanøtter Kan inneholde spor av: Sesam, Nødder)
20 ml
Soyasaus
(Inneholder: Gluten, Soya)
1 stk
Hvitløk
1 stk
Paprika
1 stk
Gulrot
40 g
Søt chilisaus
1 stk
Vårløk
100 g
Gyoza med grønnsaker
(Inneholder: Hvete, Gluten, Soya Kan inneholde spor av: Sesam, Selleri, Skalldyr, Egg, Fisk, Bløtdyr, Peanøtter)
20 g
Asiatisk dressing
(Inneholder: Hvete, Gluten, Soya, Sesam)
1 ss
Olje til steking
½ dl
Vann til gyoza
1 ss
Olje til grønnsaker
2 ss
Ketchup til saus
½ ts
Sukker til saus

Kok opp en kjele med saltet vann.
Tilsett nudler og kok i 4-6 min, til myke.
Hell av vannet og skyll nudler i kaldt vann.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

I mellomtiden, grovhakk peanøtter.
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels varme.
Stek peanøtter i 2-3 min, til lett ristet.
Tilsett hvitløk og stek videre i 30 sek, til velduftende.
Legg over i en skål og bland med chiliflak. Sett til side.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Fordel gyoza i et jevnt lag i stekepannen med den flate siden ned. Stek i 2-3 min, til bunnen er gyllen.
Tilsett vann og la dampe under lokk i 3 min.
Fjern lokket og stek videre til vannet har fordampet og bunnen er sprø.
Tips: Bruk aluminiumsfolie hvis du ikke har lokk.

I mellomtiden, skjær paprika og vårløk i 2 cm store biter.
Skjær gulrot (uskrelt) i staver.
Varm opp olivenolje i en ny stekepanne på middels høy varme.
Stek gulrot og paprika i 3-4 min, til myknet.
Tilsett reker og vårløk, og stek videre i 3-4 min, til reker er gjennomstekte.
Krydre godt med salt og pepper.
TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er rosa på utsiden og matt i midten.
TIPS: Bruk flere stekepanner ved behov.

I mellomtiden, skjær sitrusfrukt i båter.
Bland søt chilisaus, soyasaus, en skvett sitrusfruktsaft, ketchup, sukker og en klype pepper i en liten skål.
Senk til middels varme, og vend nudler og pad thai-saus i stekepannen med reker og grønnsaker.
Stek i 1 min, til gjennomvarmt.
TIPS: Tilsett en skvett vann hvis nudler ser tørre ut.

Anrett pad thai-nudler i dype tallerkener.
Topp med resterende sitrusfruktsaft, og garner med peanøtter og thaibasilikum.
Server med gyoza toppet med asiatisk dressing.