Hvis du får lyst på en aromatisk og mettende nudelsuppe, må du vende snuten mot Japan! Denne ramen-retten er smaksatt med misopasta og soyasais, og toppet med kylling portobellosopp og sukkererter. En skvett hjemmelaget chili- og hvitløksolje, sesamfrø og sprøstekt løk gjør smaksbildet komplett!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 ts
Ingefær
10 ml
Sesamolje
(Inneholder: Sesam)
1 stk
Vårløk
150 g
Mie-nudler
(Inneholder: Hvete, Gluten)
1 stk
Sprøstekt løk
(Inneholder: Gluten, Hvete)
1 stk
Hvitløk
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder: Sulfitter)
150 g
Portobello
300 g
Kyllingbryst
60 g
Misopasta
(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)
10 g
Sesamfrø
(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Nøtter, Peanøtter)
10 g
Kyllingkraft
1 g
Chiliflak
25 ml
Soyasaus
(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)
½ g
Sukkererter
1 ss
Olje til chiliolje
¼ ts
Salt til sopp
¼ ts
Salt til kjøtt
8 dl
Vann til suppe
1 ts
Sukker til suppe
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Kok nudler i 4 min, eller til myke.
Hell av vannet og skyll nudler under kaldt vann.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
I mellomtiden, riv ingefær og hvitløk fint.
Skjær vårløk, sukkererter og sopp i tynne skiver.
Bland chiliflak, olivenolje, sesamolje, hvitløk og ingefær i en liten skål. Sett til side.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek sopp med salt i 3-4 min, til brunet.
Legg til side på en tallerken og hold varm.
Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.
Tilsett kylling og krydre med salt og Ay Cajun-ba. Stek i 2 min per side, eller til brunet.
Senk til middels varme og stek videre i 2-3 min på hver side, eller til gjennomstekt. Sett til side på en tallerken og hold varm.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, kok opp vann, kyllingbuljong, misopasta, soyasaus og sukker i kjelen som ble brukt til å koke nudler.
Senk til middels varme og la småkoke under lokk i 2-3 min.
Tilsett nudler rett før servering.
Skjær kylling i tynne skiver.
Anrett suppe og nudler i skåler.
Topp med kylling, sopp, vårløk og sukkererter.
Strø over sprøstekt løk og sesamfrø.
Hell over en skvett chili- og hvitløksolje.