HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMiddelhavsinspirert Torsk
topBanner
Middelhavsinspirert torsk

Middelhavsinspirert torsk

med potetmos og stekte grønnsaker

Middelhavsinspirert torsk med potetmos og stekte grønnsaker.

Tags:Under 650 kcal
Allergener:FiskSelleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid35 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

250 g

Torsk

(InneholderFisk)

500 g

Bakepotet

½ stk

Løk

2 stk

Tomat

1 pose

Bladpersille

½ stk

Sitron

1 stk

Squash

30 g

Spinat

(Kan inneholdeSelleri)

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Melk (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 3)

1 ts

Salt (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

2 ss

Smør (steg 5)

2 dl

Vann (steg 5)

1 ss

Hvetemel (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier607 kcal
Energi (kj)2539 kj
Fett23.98 g
Mettet fett10.1 g
Karbohydrater59.59 g
Sukker11.6 g
Protein34.63 g
Natrium408.1 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Kok opp en kjele med saltet vann*.

2

Skrell potet og skjær i 2 cm biter. Kok poteter i 11-13 min, til møre. Hell av vannet. Tilsett melk* [2 ss | 4 ss] og salt* [¼ ts | ½ ts]. Mos med en potetmoser eller gaffel. Tilsett en klatt smør* og en klype pepper* om ønskelig. Dekk til med lokk og sett til side.

3

Skjær tomat og squash i 2 cm biter. Finhakk løk [½ stk, 2P]. Finhakk persille. Skyll spinat og grovhakk. Fordel tomat og squash på et stekebrett med bakepapir. Drypp over olivenolje* [½ ss | 1 ss] og krydre med salt* [1 ts | 2 ts] og pepper*. Stek i 15-17 min, eller til møre og lett forkullede.

4

Når grønnsakene har 10 min igjen, varm opp olivenolje* [½ ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Klapp fisk tørr med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt* og pepper* på hver side. Stek fisk i 2-3 min på hver side. Legg på en ren tallerken til servering. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

5

Vask stekepannen og smelt smør* [2 ss | 4 ss] på lav varme. Stek løk i 2-3 min. Tilsett en skvett sitronsaft, salt* [¼ ts | ½ ts] og hvetemel* [1 ss | 2 ss]. Rør til klumpefritt. Tilsett vann* [2 dl |4 dl] og grønnsaksbuljong. Rør godt. Kok opp til sausen tykner. Rør inn persille. Bland spinat inn i potetmosen, dekk til med lokk og la stå i 4-6 min.

6

Anrett grønnsaker, fisk og potetmos på tallerkener. Topp med saus.