Skip to main content
Meksikanske svinekjøttboller

Meksikanske svinekjøttboller

med avokadosalsa og peanøttris

Dra på en kulinarisk reise til Mexico med saftige, texmex-krydrede kjøttboller. Vi serverer dem med ris og en frisk og fyldig salsa av tomat, avokado og stekt mais. For de voksne (og de modige barna) kan risen toppes med peanøtter, chiliflak og koriander, og alle kan kose seg med syrlig rømme med smak av lime som tilbehør.

Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Peanøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

5 g

Tex-Mex

25 g

Brødrasp

(Inneholder: Gluten, Hvete)

75 ml

Rømme

(Inneholder: Melk)

1 stk

Mais

1 stk

Avokado

1 stk

Sitrusfrukt

2 stk

Tomat

1 stk

Koriander

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder: Peanøtter Kan inneholde spor av: Sesam, Nødder)

1 g

Chiliflak

150 g

Langkornet hvit ris

250 g

Svinekjøttdeig

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til ris

3 dl

Vann til ris

1 stk

Egg til kjøttboller

¼ ts

Salt til kjøttboller

¼ ts

Salt til salsa

1 ss

Olje til salsa

¼ ts

Salt til saus

Næringsinnhold

Kalorier1118 kcal
Energi (kj)4676 kj
Fett63.2 g
Mettet fett18 g
Karbohydrater97.1 g
Sukker11.2 g
Protein38 g
Natrium137.4 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 14 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes

Stek mais
2

I mellomtiden, hell væske av mais.

Varm opp en skvett olivenolje i en mellomstor stekepanne på middels høy varme.

Stek mais i 4-5 min, eller til gylne. Legg over i en skål.

Stek kjøttboller
3

Bland kjøttdeig, egg, panko, Tex-Mex og salt i en stor skål.

Form farse til kjøttboller (4 per person) med fuktige hender.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøttboller i 12-14 min, eller til gylne og gjennomstekte. Senk til middels varme når de er brunet.

VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når de er uten antydninger av rødt.

Lag avokadosalsa
4

I mellomtiden, grovhakk tomat.

Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i 1 cm store biter.

Tilsett avokado, tomat, salt, en klype pepper og olivenolje i skålen med mais. Bland godt.

Halver lime.

Bland rømme, salt og en skvett limesaft i en liten skål.

Lag peanøttris
5

Finhakk koriander.

Grovhakk peanøtter.

Anrett ris til barneporsjonene. Vend chiliflak, koriander og peanøtter i kjelen med resterende ris rett før servering.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Server
6

Anrett ris, kjøttboller og salsa i dype tallerkener.

Server med en klatt limerømme.