Dra på en kulinarisk reise til Mexico med saftige, texmex-krydrede kjøttboller. Vi serverer dem med ris og en frisk og fyldig salsa av tomat, avokado og stekt mais. For de voksne (og de modige barna) kan risen toppes med peanøtter, chiliflak og koriander, og alle kan kose seg med syrlig rømme med smak av lime som tilbehør.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
5 g
Tex-Mex
25 g
Brødrasp
(Inneholder: Gluten, Hvete)
75 ml
Rømme
(Inneholder: Melk)
1 stk
Mais
1 stk
Avokado
1 stk
Sitrusfrukt
2 stk
Tomat
1 stk
Koriander
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder: Peanøtter Kan inneholde spor av: Sesam, Nødder)
1 g
Chiliflak
150 g
Langkornet hvit ris
250 g
Svinekjøttdeig
½ ts
Salt til ris
3 dl
Vann til ris
1 stk
Egg til kjøttboller
¼ ts
Salt til kjøttboller
¼ ts
Salt til salsa
1 ss
Olje til salsa
¼ ts
Salt til saus
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 14 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes
I mellomtiden, hell væske av mais.
Varm opp en skvett olivenolje i en mellomstor stekepanne på middels høy varme.
Stek mais i 4-5 min, eller til gylne. Legg over i en skål.
Bland kjøttdeig, egg, panko, Tex-Mex og salt i en stor skål.
Form farse til kjøttboller (4 per person) med fuktige hender.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttboller i 12-14 min, eller til gylne og gjennomstekte. Senk til middels varme når de er brunet.
VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når de er uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, grovhakk tomat.
Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i 1 cm store biter.
Tilsett avokado, tomat, salt, en klype pepper og olivenolje i skålen med mais. Bland godt.
Halver lime.
Bland rømme, salt og en skvett limesaft i en liten skål.
Finhakk koriander.
Grovhakk peanøtter.
Anrett ris til barneporsjonene. Vend chiliflak, koriander og peanøtter i kjelen med resterende ris rett før servering.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Anrett ris, kjøttboller og salsa i dype tallerkener.
Server med en klatt limerømme.