I dag skal vi la oss inspirere av det meksikanske kjøkken, hvor vi skal lage en rask og morsom variant av carnitas! Carnitas er en populær meksikansk rett bestående av revet svinekjøtt. Carnitas forbindes ofte med taco, men i vår versjon skal vi lage en superspennende bowl fylt med ris, bønner, søt rødløk og spisskål. Vi topper det hele med en saftig og mør pulled pork i kreativ carnitas-stil.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Pulled pork
4 g
Kyllingbuljong
75 g
Spisskål, skåret
1 stk
Rødløk
½ stk
Lime
1 stk
Koriander
75 ml
Rømme
(Inneholder: Melk)
195 g
Svarte bønner
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder: Sulfitter)
4 g
Røkt paprikapulver
150 g
Jasminris
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ts
Sukker (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en mellomstor kjele med lokk.
Hell væske av svarte bønner [1/2 pakke, 2P].
Tilsett ris, svarte bønner, kyllingbuljong og salt [1/2 ts | 1 ts]. Sett på lokk, senk til lav varme og la putre i 14 min.
Fjern fra varmen.
Bland pulled pork (med kraft fra pakken), vann [1/2 dl | 1 dl], røkt paprikapulver og Ay Cajun-ba i en ny kjele med lokk.
Sett kjelen på middels varme og la putre under lokk i 12-14 min.
Riv kjøtt fra hverandre med to gafler.
I mellomtiden, skjær rødløk i tynne skiver.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i to.
Press en skevtt limesaft i en liten skål og rør inn sukker [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt. Vend inn rødløk. Sett til side.
Bland spisskål [1/2 pakke, 2P], olivenolje [1/2 ss | 1 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål.
Anrett ris i dype tallerkener.
Topp med salat, rødløk og pulled pork.
Legg en klatt rømme i midten.
Pynt med korianderblader.