Marinert biff og søt sennepssaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Marinert biff og søt sennepssaus

Marinert biff og søt sennepssaus

med varm potetsalat og gresk salatost

Et klassisk festmåltid når det er best - stekt Angus ytrefilet med varm potetsalat. Biffen marineres i Panamat-krydder, før den stekes til perfeksjon! Potetsalaten byr på mange spennende ingredienser som spinat, dill, gresskarkjerner og gresk salatost. Vi topper lat med en sur-søt sitron- og honningdressing.

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Melk
Egg
Sennep
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pose

Dill

100 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

½ stk

Squash

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

75 ml

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

25 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

500 g

Poteter

4 g

Panamat

10 g

Gresskarkjerner

(Kan inneholde Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nøtter, Bygg, Kamut, Rug)

300 g

Ytrefilet av storfe

½ stk

Sitron

20 g

Honning- og sennepsdressing

(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier857 kcal
Energi (kj)3585 kj
Fett49.2 g
Mettet fett20 g
Karbohydrater53.8 g
Sukker8.8 g
Protein51.1 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Marinér kjøtt
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Ta kjøtt ut av kjøleskapet. 

Bland Panamat og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en skål. Bland kjøtt i marinaden og krydre med en klype salt og pepper. Sett til side.

Stek grønnsaker
2

Del poteter i kvarte biter.

Fordel poteter på et stekebrett [2 stk, 4P] med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Stek i ovnen i 25-35 min.

Skjær squash [½ stk, 2P] i 1 cm tynne skiver.

Når potetene har 10 min igjen av steketiden, legg squash på stekebrettet med potetene.

Lag sennepssaus
3

Varm opp en stekepanne på høy varme. 

Rist gresskarkjerner i 3-4 min. Sett til side i en skål.

I mellomtiden, skjær sitron [½ stk, 2P] i båter.

Bland creme fraiche, majones, honning- og sennepsdressing, en skvett sitronsaft, salt [¼ ts I ½ ts] og en klype pepper i en skål. Smak til med mer sitronsaft om ønskelig.

Stek kjøtt
4

Varm opp en skvett olivenolje i stekepannen på høy varme.

Brun kjøtt i 1 min på hver side. Senk litt middels høy varme og stek i 1-2 min på hver side for medium-rare. Pakk kjøtt inn i folie og la hvile. Det vil fortsette å steke litt i folien.

TIPS: Stek kjøttet i ytterligere 1-2 min for godt stekt.

Lag potetsalat
5

Grovhakk dill.

Skyll spinat.

Når grønnsakene er ferdig stekt, tilsett spinat, dill, gresskarkjerner og smuldret gresk salatost på stekebrettet. Bland godt.

Server
6

Anrett potetsalat og biff på tallerkener.

Hell over sennepssaus.

Server sitronbåter og resterende saus på siden.