Et klassisk festmåltid når det er best - stekt Angus ytrefilet med varm potetsalat. Biffen marineres i Panamat-krydder, før den stekes til perfeksjon! Potetsalaten byr på mange spennende ingredienser som spinat, dill, gresskarkjerner og gresk salatost. Vi topper lat med en sur-søt sitron- og honningdressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pose
Dill
100 g
Gresk salatost
(Inneholder Melk)
½ stk
Squash
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
75 ml
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
25 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
500 g
Poteter
4 g
Panamat
10 g
Gresskarkjerner
(Kan inneholde Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nøtter, Bygg, Kamut, Rug)
300 g
Ytrefilet av storfe
½ stk
Sitron
20 g
Honning- og sennepsdressing
(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 1)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Ta kjøtt ut av kjøleskapet.
Bland Panamat og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en skål. Bland kjøtt i marinaden og krydre med en klype salt og pepper. Sett til side.
Del poteter i kvarte biter.
Fordel poteter på et stekebrett [2 stk, 4P] med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Stek i ovnen i 25-35 min.
Skjær squash [½ stk, 2P] i 1 cm tynne skiver.
Når potetene har 10 min igjen av steketiden, legg squash på stekebrettet med potetene.
Varm opp en stekepanne på høy varme.
Rist gresskarkjerner i 3-4 min. Sett til side i en skål.
I mellomtiden, skjær sitron [½ stk, 2P] i båter.
Bland creme fraiche, majones, honning- og sennepsdressing, en skvett sitronsaft, salt [¼ ts I ½ ts] og en klype pepper i en skål. Smak til med mer sitronsaft om ønskelig.
Varm opp en skvett olivenolje i stekepannen på høy varme.
Brun kjøtt i 1 min på hver side. Senk litt middels høy varme og stek i 1-2 min på hver side for medium-rare. Pakk kjøtt inn i folie og la hvile. Det vil fortsette å steke litt i folien.
TIPS: Stek kjøttet i ytterligere 1-2 min for godt stekt.
Grovhakk dill.
Skyll spinat.
Når grønnsakene er ferdig stekt, tilsett spinat, dill, gresskarkjerner og smuldret gresk salatost på stekebrettet. Bland godt.
Anrett potetsalat og biff på tallerkener.
Hell over sennepssaus.
Server sitronbåter og resterende saus på siden.