Skip to main content
Kylling- og sjampinjongrisotto
Kylling- og sjampinjongrisotto

Kylling- og sjampinjongrisotto

med sprøtt bacon og kruspersille

Hvem kan motstå en kremet og smakfull risotto? Ikke vi! Denne varianten er laget med løk, sopp, sprøtt bacon, spinat og revet ost, og smaksatt med hvitløk, urtekrydder og kyllingbuljong. Som om ikke det var nok, serveres den med stekte kyllingstrimler og et dryss fersk persille.

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Risottoris

4 g

Hvitløksflørt

1 stk

Citrus

4 g

Buljong

300 g

Kyllingbryst

200 g

Sjampinjong

2 stk

Hvitløk

20 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

70 g

Bacon, terninger

1 stk

Kruspersille

60 g

Spinat

1 stk

Løk

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør til steking

6 dl

Vann til risotto

½ ts

Salt til risotto

¼ ts

Salt til kjøtt

1 ss

Smør til risotto

Næringsinnhold

Kalorier757 kcal
Energi (kj)3166 kj
Fett27.1 g
Mettet fett14.1 g
Karbohydrater76.8 g
Sukker7.1 g
Protein52.3 g
Natrium672.8 mg

Framgangsmåte

Stek bacon
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek bacon i 4-5 min, eller til gyllent.

Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir.

I mellomtiden, skjær sopp i tynne skiver.

Stek sopp
2

Smelt smør i samme stekepanne (uten å tørke av den først) på middels høy varme.

Stek sopp i 4-5 min, eller til myknet.

I mellomtiden, finhakk løk.

Finhakk eller press hvitløk.

Tilsett løk, hvitløk og risottoris i stekepannen og stek i 1-2 min, eller til risen er noe gjennomsiktig.

Lag risotto
3

Tilsett vann, Hvitløksflørt, kyllingbuljong og salt, og kok opp.

Senk til middels varme og la putre under omrøring i 18-22 min, eller til buljongen er absorbert og risen er 'al dente'.

Stek kylling
4

I mellomtiden, krydre kylling med en klype salt.

Varm opp en skvett olivenolje i en ny stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling i 2 min på hver side, eller til brunet.

Overfør til et stekebrett med bakepapir og bak i ovnen i 11-12 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Tilsett bacon
5

I mellomtiden, skyll spinat.

Halver sitron.

Når risottoen er ferdig, ta stekepannen av varmen og tilsett bacon, spinat, halvparten av finrevet ost, sitronsaft og smør.

Smak til med en klype salt og pepper.

Skjær kylling i skiver.

Finhakk persille.

TIPS: Tilsett en skvett vann hvis risottoen virker tørr.

Server
6

Anrett risotto i skåler.

Topp med kylling og garner med resterende finrevet ost og persille.