Det sies at man bør spise fisk to ganger i uken, og med denne oppskriften blir det ingen vanskelig sak! Vi koker poteter, og steker ørretfilet til perfeksjon i pannen. Samtidig blander vi en kremet salat med rømme, majones, rødløk, spinat, dill og kålrabi. Potetene blandes i salaten, og serveres som det perfekte tilbehøret til fisken.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Ørret
(Inneholder Fisk)
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
1 pose
Dill
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
½ stk
Kålrabi, hvit
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
25 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
500 g
Poteter
½ stk
Rødløk
¼ ts
Salt (steg 4)
Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.
Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.
Kok potet i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.
Hell av vannet. Krydre med salt og pepper, og sett til side under lokk.
GRILLTIPS: Varm grillen opp på svært høy varme, hvis du vil grille kjøttet.
Mens poteten koker, skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver.
Skyll spinat.
Finhakk dill.
Skrell og skjær kålrabi [1/2 stk, 2P] i 1 cm store biter.
Tørk fiskt med kjøkkenpapir, og krydre med Mamas Favoritt og en klype salt og pepper på hver side.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek med skinnet ned i 4-5 min.
Snu og stek videre i 3-4 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Ørreten er ferdig når kjøttet er matt i midten.
GRILLTIPS: Stek laks med skinnsiden ned i 6-8 min, eller til skinnet lett kan dras av. Snu og stek videre i 1-2 min, til gyllen og gjennomstekt. Pakk inn i folie og la hvile til servering.
Mens fisken steker, bland grønnsaker, dill, rømme, majones, salt [1/4 ts | 1/2 st] og en klype pepper i en stor skål.
La poteter avkjøles, og bland deretter forsiktig sammen med salaten. Sørg for at potetene dekkes jevnt.
Anrett potetsalat i dype tallerkener. Topp med fisk.