Krydret ørret
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krydret ørret

Krydret ørret

med kremet dill- og potetsalat

Det sies at man bør spise fisk to ganger i uken, og med denne oppskriften blir det ingen vanskelig sak! Vi koker poteter, og steker ørretfilet til perfeksjon i pannen. Samtidig blander vi en kremet salat med rømme, majones, rødløk, spinat, dill og kålrabi. Potetene blandes i salaten, og serveres som det perfekte tilbehøret til fisken.

Tags:
Kalorilett
Hvetefri
Allergener:
Fisk
Egg
Melk
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Ørret

(Inneholder Fisk)

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

1 pose

Dill

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

½ stk

Kålrabi, hvit

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

25 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

500 g

Poteter

½ stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier584 kcal
Energi (kj)2443 kj
Fett27 g
Mettet fett4 g
Karbohydrater53.6 g
Sukker8.2 g
Protein32 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok potet
1

Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.

Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.

Kok potet i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.

Hell av vannet. Krydre med salt og pepper, og sett til side under lokk.

GRILLTIPS: Varm grillen opp på svært høy varme, hvis du vil grille kjøttet.

Forbered råvarer
2

Mens poteten koker, skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver.

Skyll spinat.

Finhakk dill.

Skrell og skjær kålrabi [1/2 stk, 2P] i 1 cm store biter.

Stek fisk
3

Tørk fiskt med kjøkkenpapir, og krydre med Mamas Favoritt og en klype salt og pepper på hver side.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek med skinnet ned i 4-5 min.

Snu og stek videre i 3-4 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Ørreten er ferdig når kjøttet er matt i midten.

GRILLTIPS: Stek laks med skinnsiden ned i 6-8 min, eller til skinnet lett kan dras av. Snu og stek videre i 1-2 min, til gyllen og gjennomstekt. Pakk inn i folie og la hvile til servering. 

Lag kremet salat
4

Mens fisken steker, bland grønnsaker, dill, rømme, majones, salt [1/4 ts | 1/2 st] og en klype pepper i en stor skål.

Bland potetsalat
5

La poteter avkjøles, og bland deretter forsiktig sammen med salaten. Sørg for at potetene dekkes jevnt.

Server
6

Anrett potetsalat i dype tallerkener. Topp med fisk.