topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krydret kylling

Krydret kylling

med gremolata-poteter og frisk salat

I dag skal vi lage en rask og klassisk middelhavsrett. Vi serverer pannestekt kylling, og til kyllingen skal vi lage poteter vendt i gremolata, en italiensk saus som består av persille, hvitløk, sitronsaft, olivenolje og krydder. Den som har lyst får med litt chili også. Det blir også en frisk reddiksalat med hvitvinseddik og olivenolje. Som en perfekt avslutning topper vi retten med kremet pestodressing.

Tags:
Rask
Hvetefri
Melkefri
Allergener:
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pose

Bladpersille

½ stk

Sitron

1 stk

Hvitløk

½ g

Chiliflak

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

50 g

Kremet pestodressing

500 g

Poteter

40 g

Ruccola

75 g

Reddiker

12.5 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

75 g

Rødkål

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Sukker (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier765 kcal
Energi (kj)3199 kj
Fett44.8 g
Mettet fett6.2 g
Karbohydrater51.7 g
Sukker8 g
Protein40 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

1

Kok opp en kjele med saltet vann. 

Kok poteter i 12-15 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv. Hell av vannet. Smak til med en klype salt og pepper, sett på lokk og sett til side. 

2

Krydre kylling med en klype salt på hver side. 

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. 

Stek kylling i 2-3 min på hver side, eller til brunet. Senk til middels varme og stek videre i 3-4 min på hver side, eller til gjennomstekt. 

TIPS: Kyllingen er ferdig når den ikke lenger er rosa på innsiden.

Lag gremolata
3

Finhakk persille. Finhakk eller press hvitløk. 

Del sitron i to [1/2 stk, 2P]. 

Bland persille, hvitløk, en klype chiliflak, sitronsaft [1 ss | 2 ss], olivenolje [2 ss | 4 ss], sukker [1/4 ts | 1/2 ts], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en liten skål, til gremolata.

TIPS: Liker du ikke sterk mat, reduser eller fjern mengden chili.

Lag salat
4

Skjær reddiker i kvarte. 

Skyll ruccola i et dørslag under kaldt vann. 

Bland ruccola, rødkål, reddiker, hvitvinseddik [1/2 pakke, 2P], olivenolje [1 ss | 2 ss] og en klype salt og pepper i en skål.

Bland sammen
5

Bland poteter med gremolata. 

Skjær kylling i skiver.

Servér
6

Anrett poteter, kylling og salat på tallerkener. 

Topp med en klatt kremet pestodressing.