HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKremet Hvitløk Og Baconpasta
topBanner
Kremet hvitløk- og baconpasta

Kremet hvitløk- og baconpasta

med syrlig tomatsalat og fersk persille

Lag denne retten en dag dere er ekstra sultne, så garanterer vi at dere går fra bordet med mett mage. Denne retten er en av de få pastarettene som ikke har en regel for hvilken type pasta man skal bruke. I dag går vi for rigatoni, som er kjent for å ta til seg masse saus! Til en fyldig pastarett passer en syrlig tomatsalat med sursøt balsamico. Alt toppes med persille.

Tags:Rask
Allergener:glutenSulfittermelkEgg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

270 g

Rigatoni

(InneholderglutenKan inneholdesoya)

60 g

Salatblanding

1 stk

Tomat

15 ml

Balsamico

(InneholderSulfitter)

1 pose

Bladpersille

140 g

Bacon, terninger

1 stk

Hvitløk

20 g

Finrevet ost

(Inneholdermelk, Egg)

200 g

Sjampinjong

150 ml

Matfløte

(Inneholdermelk)

Ikke inkludert i matkassen din

2 stk

Egg (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier978 kcal
Energi (kj)4093 kj
Fett40.83 g
Mettet fett19 g
Karbohydrater103.85 g
Sukker9.7 g
Protein43.84 g
Natrium0.6 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med lettsaltet* vann*. Finhakk eller press hvitløk. Finhakk persilleblader. Skjær sjampinjong i tynne skiver. Skjær tomat i 1 cm store biter. Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann*.

2

Knekk egg* og bland eggeplomme [2 stk | 4 stk], matfløte [1/2 pakke, 2P] og finrevet ost i en skål. Krydre med en klype salt* og pepper*. Pisk med en gaffel og sett til side. TIPS: Ved å bare bruke eggeplommen blir sausen tykk og god!

3

Kok pasta i 10-12 min, eller til “al dente”. Spar litt pastavann* [1/2 dl | 1 dl] og hell av resten.

4

Varm opp en tørr stekepanne på høy varme. Stek bacon i 3-4 min. Overfør bacon til en tallerken med kjøkkenpapir. Varm opp en skvett olivenolje* i stekepannen. Stek sopp og hvitløk i 4-5 min. Senk til middels varme. Tilsett pasta til stekepannen og bland godt. TIPS: Hvis stekepannen din ikke er stor nok, kan du bruke en kjele.

5

Tilsett eggeblanding, en skvett pastavann* og halvparten av persillen i stekepannen og stek under omrøring i ca. 2 min. Rør inn bacon. Pastaen skal være dekket av saus. Smak til med salt* og pepper*. Bland salatblanding, tomat, balsamico og en skvett olivenolje* i en skål. Krydre med en klype salt* og pepper*.

6

Anrett kremet baconpasta i dype tallerkener. Strø over resterende persille. Server tomatsalat på siden.