Kremet kål- og svinegryte
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kremet kål- og svinegryte

Kremet kål- og svinegryte

med hvitløksmos og sprø dillsalat

Kan vi få friste med en rustikk og varmende rett til middag? Nyt vår deilige svinegryte med spisskål i en herlig fløtesaus som vi serverer med hvitløksmos og en frisk eple- og dillsalat.

Allergener:
Melk
Soya

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Bakepotet

1 stk

Hvitløk

300 g

Svin ytrefilet

1 stk

Løk

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

4 g

Kyllingbuljong

1 stk

Worcestersaus

(Inneholder Soya)

150 g

Spisskål, skåret

1 stk

Agurk

1 stk

Eple

1 pose

Dill

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk til mos

½ ts

Salt til mos

1 ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til kjøtt

2 dl

Vann til gryterett

1 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier729 kcal
Energi (kj)3048 kj
Fett32 g
Mettet fett11.7 g
Karbohydrater62 g
Sukker18 g
Protein47 g
Natrium392 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Lag mos
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Skrell og skjær potet i 2 cm store biter. Skrell hvitløk.

Kok potet og hvitløk i 11-13 min, eller til poteten enkelt kan deles med kniv.

Hell av vannet og mos potet og hvitløk med melk, salt og en klype pepper i kjelen. Sett til side under lokk.

TIPS: Tilsett en klatt smør for å få en mer kremet mos.

Forbered kjøtt
2

I mellomtiden, finhakk løk.

Skjær svinekjøtt i 2 cm store biter.

Stek kjøtt
3

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.

Stek kjøtt, løk, salt og en klype pepper i 4-5 min, eller til kjøttet er brunet og løk mykner.

Lag gryte
4

Tilsett matfløte, vann, kyllingbuljong, worcestersaus, en klype salt og pepper i stekepannen.

Senk til middels varme og la småkoke i 4-5 min, eller til sausen tykner og kjøttet er gjennomstekt.

Tilsett kål og la småkoke i 1 min, eller til noe myknet.

TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.

Bland salat
5

I mellomtiden, skjær agurk i halvmåner.

Halver eple, fjern frø og skjær i tynne skiver.

Finhakk dill.

Bland agurk, eple, dill, olivenolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål.

Server
6

Anrett gryterett, hvitløksmos og salat i skåler.