Spaghetti er en sikker vinner hvis du har dårlig tid, men likevel vil lage en god middag. Med denne oppskriften har du en fyldig pastamiddag klar på kun et kvarter! Vi steker bacon med cherrytomater og paprika, og lager en kremet saus med matfløte, revet ost, røkt paprikapulver og cajunkrydder. Prikken over i-en er fersk ruccola, som skaper en fin kontrast til den fyldige spaghettien.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
140 g
Bacon, terninger
1 pakke
Spaghetti
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)
½ boks
Tomatpure
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
½ g
Chiliflak
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
2 g
Røkt paprikapulver
1 stk
Paprika
40 g
Ruccola
125 g
Cherrytomater
4 g
Kyllingbuljong
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.
Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] i en kopp, og hell av resten.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, skjær paprika i 1 cm tynne strimler.
Skyll ruccola.
Varm opp en mellomstor stekepanne på middels høy varme.
Stek bacon, cherrytomater og paprika i 4-5 min, eller til myknet.
Tilsett tomatpure [1/2 pakke, 2P], chiliflak [1/2 pose, 2P], røkt paprikapulver [1/2 pose, 2P] og Ay Cajun-ba. Stek i 30 sek, til velduftende.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P] kyllingbuljong, finrevet ost og pastavann i stekepannen.
Vend spaghetti i sausen.
Bland inn ruccola rett før servering.
TIPS: Tilsett en skvett vann om spaghettien virker tørr.
Anrett spaghetti i dype tallerkener.