La oss friste med saftig kylling, som får følge av poteter og en herlig kremet basilikumsaus. Den forfriskende og fyldige tranebærsalaten med kål gir balanse til retten. Et mettende, enkelt og veldig godt måltid!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Hvitløksflørt
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
300 g
Kyllingbryst
400 g
Småpoteter
1 stk
Hvitløk
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 pose
Basilikum
1 stk
Eple
75 g
Spisskål, skåret
20 g
Tranebær
(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)
¼ ts
Salt (steg 5)
1 ss
Smør (steg 5)
Kok opp en kjele med saltet vann.
Del poteter (uskrelt) i to.
Grovhakk basilikum.
Kok poteter i 12-15 min, til møre.
Hell av vannet. Krydre med en klype salt og pepper. Dekk til med lokk og sett til side.
Skjær kylling i 3 cm tykke strimler på et eget skjærebrett.
Imens potetene koker, varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Bland kylling, en skvett olivenolje og Hvitfløksflørt i en stor skål.
Stek kylling i 3 min på hver side, til brunet og gjennomstekt. Overfør til en tallerken.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydninger av rødt i midten.
Imens kyllingen steker, skjær eple i tynne, halve skiver.
Masser spisskål [1/2 pose, 2P] i 30 sek med hendene i en stor skål. Tilsett en skvett olivenolje.
Tilsett eple, tranebær, en klype salt og pepper og bland godt.
Press eller finhakk hvitløk.
Smelt smør [1 ss | 2 ss] i stekepannen på middels høy varme. Tilsett hvitløk og stek i 1 min, til velduftende.
Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], grønnsaksbuljong og basilikum. La putre i 1-2 min. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en stor klype pepper.
Anrett kokte poteter, kylling og kålsalat på tallerkener.
Øs over basilikumsaus.