HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKremet Basilikumkylling
topBanner
Kremet basilikumkylling

Kremet basilikumkylling

med kokte poteter og fyldig tranebærsalat

La oss friste med poteter smakt til med smør, som får følge av saftig kylling i en herlig kremet basilikumsaus. Den forfriskende og fyldige tranebærsalaten med kål gir balanse til retten. Et mettende, enkelt og veldig godt måltid!

Tags:Under 650 kcalRaskBarnevennlig
Allergener:MelkSelleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

4 g

Hvitløksflørt

150 ml

Matfløte

(InneholderMelk)

300 g

Kyllingbryst

500 g

Poteter

1 stk

Hvitløk

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

1 pose

Basilikum

1 stk

Eple

75 g

Spisskål, skåret

20 g

Tranebær

(Kan inneholdeNøtter, Peanøtter, Sesam)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 5)

1 ss

Smør (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier626 kcal
Energi (kj)2618 kj
Fett22.66 g
Mettet fett12.9 g
Karbohydrater63.4 g
Sukker19.1 g
Protein42.26 g
Natrium408 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med saltet* vann*. Del poteter (uskrellet) i to. Grovhakk basilikum.

2

Kok poteter i 10-15 min, til møre. Hell av vannet. Krydre med en klype pepper* og tilsett eventuelt en klatt smør. Bland godt. Skjær kylling i 3 cm tykke strimler på et eget skjærebrett.

3

Bland Hvitløksflørt og en skvett olivenolje* med kylling i en skål. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 3-4 min på hver side, til brunet og gjennomstekt. Overfør til en tallerken. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

4

Skjær eple i tynne, halve skiver. Masser spisskål [1/2 pakke, 2P] i 30 sek med hendene i en stor skål. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje* om du ønsker. Tilsett eple, tranebær, en klype salt* og pepper* og bland godt.

5

Press eller finhakk hvitløk. Smelt smør* [1 ss | 2 ss] med en skvett olivenolje* i stekepannen på middels høy varme. Stek hvitløk i 1-2 min. Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], grønnsaksbuljong og halvparten av basilikum. La putre i 1-2 min. Krydre med salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og en stor klype pepper*.

6

Anrett kokte poteter, kylling og tranebærsalat på tallerkener. Øs over basilikumsaus. Topp med resterende basilikum.