La oss friste med poteter smakt til med smør, som får følge av saftig kylling i en herlig kremet basilikumsaus. Den forfriskende og fyldige tranebærsalaten med kål gir balanse til retten. Et mettende, enkelt og veldig godt måltid!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Hvitløksflørt
150 ml
Matfløte
(InneholderMelk)300 g
Kyllingbryst
500 g
Poteter
1 stk
Hvitløk
4 g
Grønnsaksbuljong
(InneholderSelleri)1 pose
Basilikum
1 stk
Eple
75 g
Spisskål, skåret
20 g
Tranebær
(Kan inneholdeNøtter, Peanøtter, Sesam)¼ ts
Salt (steg 5)
1 ss
Smør (steg 5)
Kok opp en kjele med saltet* vann*. Del poteter (uskrellet) i to. Grovhakk basilikum.
Kok poteter i 10-15 min, til møre. Hell av vannet. Krydre med en klype pepper* og tilsett eventuelt en klatt smør. Bland godt. Skjær kylling i 3 cm tykke strimler på et eget skjærebrett.
Bland Hvitløksflørt og en skvett olivenolje* med kylling i en skål. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 3-4 min på hver side, til brunet og gjennomstekt. Overfør til en tallerken. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Skjær eple i tynne, halve skiver. Masser spisskål [1/2 pakke, 2P] i 30 sek med hendene i en stor skål. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje* om du ønsker. Tilsett eple, tranebær, en klype salt* og pepper* og bland godt.
Press eller finhakk hvitløk. Smelt smør* [1 ss | 2 ss] med en skvett olivenolje* i stekepannen på middels høy varme. Stek hvitløk i 1-2 min. Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], grønnsaksbuljong og halvparten av basilikum. La putre i 1-2 min. Krydre med salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og en stor klype pepper*.
Anrett kokte poteter, kylling og tranebærsalat på tallerkener. Øs over basilikumsaus. Topp med resterende basilikum.