Vegetarstrimler er enkle å tilberede, og kan smaksettes på alle mulige måter! Vi panerer dem i panko og sprøsteker dem i ovnen, før vi vender dem i en umamiglaze med hvitløk, sesamfrø, soyasaus og BBQ-saus. Strimlene serveres med jasminris, ovnsbakt pak choi, ferske reddiker og srirachamajones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Lime
150 g
Jasminris
1 stk
Pak choi
25 g
Panko paneringsmel
25 ml
Soyasaus
1 stk
Hvitløk
50 g
Vegansk srirachamajones
75 g
Koreansk BBQ-saus
200 g
Vegansk kebab
10 g
Sesamfrø
1 stk
Daikonreddik
1 stk
Sjalottløk
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
1 stk
Egg til vegetarprotein
½ ts
Salt til vegetarprotein
¼ ts
Salt til grønnsaker
1 ss
Vann til saus
½ ss
Olje til steking
1 ss
Ketchup til saus
½ ss
Mel til saus
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la småkoke under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, pisk egg i en stor skål. Tilsett vegansk kebab og salt, og bland godt.
Tilsett panko og bland til vegansk kebab er dekt.
Fordel vegansk kebab i et jevnt lag på et stekebrett med bakepapir.
Bak i ovnen i 12-14 min, eller til sprø.
Skjær pak choi i store biter.
Fordel pak choi på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, salt og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 10-12 min, eller til myk.
Skrell og skjær daikonreddik i 1 cm store biter.
Halver lime.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland srirachamajones og vann i en liten skål.
Varm opp olivenolje i en ny mellomstor kjele på middels varme.
Tilsett hvitløk og stek i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett koreansk BBQ-saus, ketchup, hvetemel og soyasaus. La småkoke i 2-3 min, eller til noe tyknet.
Bland ferdigstekt vegansk kebab, sesamfrø og en skvett limesaft i stekepannen med glaze.
Anrett ris, vegansk kebab og pak choi i skåler.
Topp med daikonreddik, srirachamajones og limesaft.