Skip to main content
Köfte

Köfte

med perlecouscous, gresk salatsost & oregano

Tags:
One Pan
Rask
Barnevennlig
Allergener:
Hvete
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Løk

4 g

Kyllingbuljong

170 g

Perlecouscous

1 pose

Oregano

30 g

Panko paneringsmel

60 g

Spinat

100 g

Gresk salatost

250 g

Kjøttdeig av storfe

5 g

Tex-Mex

1 stk

Gulrot

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 1)

4 dl

Vann (steg 4)

Næringsinnhold

Kalorier678.4 kcal
Energi (kj)2838.6 kj
Fett21.7 g
Mettet fett8.3 g
Karbohydrater79.4 g
Sukker19.9 g
Fiber6.5 g
Protein42.3 g
Kolesterol0.1 mg

Redskaper

Stekepanne

Framgangsmåte

Form köfte
1

Smuldre halvparten av gresk salatost i en stor bolle. Tilsett kjøttdeig, Tex-Mex, panko, egg* [1 stk I 2 stk ], en klype salt* og pepper*. Bland godt. Form kjøttdeig til ovale kjøttboller [4 stk I 8 stk ].

Stek kofta
2

Varm opp en smule olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kofta i 6-7 min på hver side, eller inntil gjennomstekte og uten antydning av rødt. Ta kofta av stekepannen og sett til side.

Forbered grønnsaker
3

Finhakk løk. Skjær gulrot i tynne halve skiver (1 cm brede). Plukk oreganoblader og finhakk. Finhakk en håndfull spinat.

Kok perlecouscous
4

Varm opp samme stekepanne og stek løk i 1-2 min. Tilsett hakket oregano, perlecouscous og gulrot, og stek i ytterligere 2-3 min. Tilsett vann* [4 dl I 8 dl] og kyllingbuljong. La putre under lokk på lav varme i 10-12 min. Rør underveis. TIPS: Tilsett en skvett vann* hvis vannet absorberes for fort.

Varm opp köfte
5

Rør inn spinat i den ferdige perlecoucousen. Når spinaten har myknet, rør inn resterende gresk salatost og krydre med salt* og pepper*. Tilsett köfte i stekepannen og varm opp i 1-2 min.

Servér
6

Anrett perlecouscous på tallerkener og topp med köfte. Pynt med resterende spinat.