HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconItaliensk Reke Og Laksepasta
topBanner
Italiensk reke- og laksepasta

Italiensk reke- og laksepasta

med kremet fløtesaus og persillepesto

Premium

Det italienske kjøkken har mye å by på, og i dag skal vi lage mat fra havet i form av en herlig italiensk pasta med reker og laks. Vi krydrer sjømaten med persillepesto, som bakes i ovnen. Deretter blander vi reker og tagliatelle med en kremet fløtesaus med sjalottløk, ost, sitron og sukkererter. Vi topper alt med laks, persille og chili.

Allergener:FiskSkalldyrSulfitterEggGlutenMelkSelleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 pose

Bladpersille

2 stk

Hvitløk

½ stk

Rød chili

1 stk

Sjalottløk

1 stk

Sitron

150 g

Sukkererter

250 g

Laksefilet

(InneholderFisk)

150 g

Reker

(InneholderSkalldyr, SulfitterKan inneholdeMelk, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Sesam, Fisk, Bløtdyr)

250 g

Tagliatelle

(InneholderEgg, GlutenKan inneholdeEgg, Sennep, Soya)

150 ml

Matfløte

(InneholderMelk)

20 g

Finrevet ost

(InneholderEgg, Melk)

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Olivenolje (steg 2)

½ ss

Hvetemel (steg 5)

1 ss

Smør (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier1135 kcal
Energi (kj)4750 kj
Fett62.11 g
Mettet fett21.5 g
Karbohydrater84.12 g
Sukker9.2 g
Protein61.14 g
Natrium408 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Kok opp en kjele med saltet vann. Skjær sukkererter i to. Grovhakk persille. Skjær sitron i båter. Finhakk eller press hvitløk. Fjern frøene og finhakk chili [1/2 stk, 2P]. Finhakk sjalottløk. TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.

2

Tørk fisk og reker med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt og pepper. Bland en klype chili (spar litt til pynt), halvparten av persillen, halvparten av hvitløken, olivenolje [2 ss | 4 ss] og en klype salt og pepper i en skål. Legg fisk med skinnet ned på et stekebrett med bakepapir og hell persilleblandingen over. Stek midt i ovnen i 9-10 min, eller til gjennomstekt. TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

3

Kok pasta og sukkererter i 2-3 min, til ‘al dente’. Rør av og til. Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] og hell av resten. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig. TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er gjennomkokt, men har litt tyggemotstand i midten.

4

Når fisken har 3-4 min igjen i ovnen, fordel reker på stekebrettet med fisken og stek ut steketiden. Overfør rekene til en tallerken og dekk til med folie.

5

Varm opp smør [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek sjalottløk og resterende hvitløk i 1-2 min. Strø hvetemel [½ ss | 1 ss] over og rør godt. Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], pastavann, finrevet ost og grønnsaksbuljong og kok i 2-3 min, til sausen tykner. Rør av og til. Rør inn reker, pasta, sukkererter og en skvett sitronsaft. Krydre med en klype salt og pepper.

6

Anrett kremet pasta på tallerkener og topp med fisk. Pynt med resterende persille og chili (om ønskelig). Server resterende sitronbåter på siden.