Våre matkasserHjelpGavekort
Indisk svinekarri
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk svinekarri

Indisk svinekarri

med gule ris og kjølende agurkdressing

I dag skal vi lage en krydret og fargerik rett. Vi koker basmatiris med vår egen krydderblanding, Ginger Ninja. Mens risen koker lager vi en fantastisk svinekarri med tomat, ingefær, hvitløk og gulrot. drypp over noen klatter agurkdressing og nyt de krydrede smakene.

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Sennep
Egg
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder Sennep, Egg)

150 g

Basmatiris

1 stk

Hvitløk

½ stk

Ingefær

2 stk

Gulrot

1 stk

Agurk

300 g

Svin ytrefilet

8 g

Mild Mahal

½ boks

Tomatpure

1 pakke

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

4 g

Kyllingbuljong

1 stk

Rødløk

1 pose

Bladpersille

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ss

Hvetemel (steg 5)

2 dl

Vann (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier832 kcal
Energi (kj)3481 kj
Fett34.4 g
Mettet fett16.8 g
Karbohydrater80.2 g
Sukker15.3 g
Protein47.7 g
Natrium392 mg

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Varm opp en skvett olivenolje* i en kjele på middels høy varme. Tilsett Ginger Ninja og stek i 30 sek. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts], senk til lav varme og kok under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til risen er myk. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket.

Forbered råvarer
2

Press eller finhakk hvitløk. Riv ingefær [1/2 stk, 2P]. Skjær rødløk i 3 cm båter. Skjær gulrot (uskrellet) og agurk i 1 cm terninger. Finhakk persille. Skjær svinekjøtt i 3 cm strimler på et eget skjærebrett.

Stek kjøtt
3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett svinekjøtt og krydre med en klype salt* og pepper*. Stek i 3-4 min, til gjennomstekt. Overfør til en skål og sett til side.

Lag agurkdressing
4

Bland agurk, persille (spar gjerne noen blader til pynt), creme fraiche [1 ss | 2 ss] og en klype salt* og pepper* i en liten skål.

Kok svinekjøttskarri
5

Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i samme stekepanne på middels høy varme. Stek gulrot og løk i 4-5 min. Tilsett tomatpuré [1/2 boks, 2P], ingefær, hvitløk, Mild Mahal og hvetemel* [1/2 ss | 1 ss] og stek i 2 min. Tilsett kyllingbuljong og vann* [2 dl | 4 dl] og la putre på middels høy varme i 2 min. Senk til middels varme og rør inn resterende creme fraiche, litt av gangen, så det ikke klumper. Bland inn svinekjøtt og krydre med salt* og pepper*.

Server
6

Anrett ris og svinekarri på hver sin side i dype tallerkener. Topp med agurkdressing og pynt med resterende persilleblader.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image