
Indisk svinekarri
med gule ris og kjølende agurkdressing
I dag skal vi lage en krydret og fargerik rett. Vi koker basmatiris med vår egen krydderblanding, Ginger Ninja. Mens risen koker lager vi en fantastisk svinekarri med tomat, ingefær, hvitløk og gulrot. drypp over noen klatter agurkdressing og nyt de krydrede smakene.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
150 g
Basmatiris
1 stk
Hvitløk
½ stk
Ingefær
2 stk
Gulrot
1 stk
Agurk
300 g
Svin ytrefilet
8 g
Mild Mahal
½ boks
Tomatpure
1 pakke
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
4 g
Kyllingbuljong
1 stk
Rødløk
1 pose
Bladpersille
Ikke inkludert i matkassen din
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ss
Hvetemel (steg 5)
2 dl
Vann (steg 5)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
Framgangsmåte

Varm opp en skvett olivenolje* i en kjele på middels høy varme. Tilsett Ginger Ninja og stek i 30 sek. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts], senk til lav varme og kok under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til risen er myk. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket.

Press eller finhakk hvitløk. Riv ingefær [1/2 stk, 2P]. Skjær rødløk i 3 cm båter. Skjær gulrot (uskrellet) og agurk i 1 cm terninger. Finhakk persille. Skjær svinekjøtt i 3 cm strimler på et eget skjærebrett.

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett svinekjøtt og krydre med en klype salt* og pepper*. Stek i 3-4 min, til gjennomstekt. Overfør til en skål og sett til side.

Bland agurk, persille (spar gjerne noen blader til pynt), creme fraiche [1 ss | 2 ss] og en klype salt* og pepper* i en liten skål.

Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i samme stekepanne på middels høy varme. Stek gulrot og løk i 4-5 min. Tilsett tomatpuré [1/2 boks, 2P], ingefær, hvitløk, Mild Mahal og hvetemel* [1/2 ss | 1 ss] og stek i 2 min. Tilsett kyllingbuljong og vann* [2 dl | 4 dl] og la putre på middels høy varme i 2 min. Senk til middels varme og rør inn resterende creme fraiche, litt av gangen, så det ikke klumper. Bland inn svinekjøtt og krydre med salt* og pepper*.

Anrett ris og svinekarri på hver sin side i dype tallerkener. Topp med agurkdressing og pynt med resterende persilleblader.