Skip to main content
Hjortestek med geitost- og pæresalat

Hjortestek med geitost- og pæresalat

med hvitløksstekt potet og gressløksaus

Hjortestek er en råvare med mye smak og karakter. Her serveres den i en kremet fløtesaus med fersk gressløk. Tilbehøret er hvitløksstekte poteter med reddiker og en frisk pæresalat toppet med geitost og ristede hasselnøtter – en kombinasjon som gjør retten både fyldig og frisk.

Tags:
Rask
Comfort Food
Allergener:
Melk
Nødder
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel
Antall porsjoner

50 g

Geitost

(Inneholder: Melk Kan inneholde spor av: Melk)

1 stk

Citrus

1 stk

Småpoteter, ferdigkokte

20 g

Hasselnøtter

(Inneholder: Nødder Kan inneholde spor av: Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter, Rug, Sesam, Spelt, Hvete)

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

1 stk

Hvitløk

75 g

Reddiker

60 g

Salatblanding

4 g

Buljong

(Inneholder: Selleri)

1 stk

Pære

1 stk

Gressløk

½ stk

Agurk

240 g

Hjortekjøtt, peppermarinert

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til kjøtt

1 ss

Olje til grønnsaker

½ ts

Salt til grønnsaker

1 ss

Smør til grønnsaker

1 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

2 ss

Vann til saus

Kalorier941 kcal
Energi (kj)3937 kj
Fett57.7 g
Mettet fett21.9 g
Karbohydrater63.1 g
Sukker14 g
Fiber11.8 g
Protein37.5 g
Natrium409.3 mg
Potassium157 mg
Calcium12.5 mg
Iron0.5 mg

Framgangsmåte

Stek grønnsaker
1

Ta kjøtt ut av kjøleskapet så det blir romtemperert. Krydre med salt.

Halver potet og reddiker.

Finhakk eller press hvitløk.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.

Stek potet og reddiker med salt og en klype pepper i 7-8 min, eller til brunet. Snu av og til.

Tilsett smør og hvitløk. Stek i 30 sek, eller til velduftende og smøret har smeltet. Sett til side og hold varmt.

TIPS: Stek grønnsaker i omganger hvis de ikke får plass i stekepannen.

Rist hasselnøtter
2

I mellomtiden, grovhakk hasselnøtter.

Varm opp en ny stor stekepanne på middels høy varme.

Rist hasselnøtter i 3-4 min, eller til gylne.

Legg over i en liten skål og sett til side.

Finhakk gressløk.

Bland salat
3

Skyll salatblanding.

Halver pære, fjern frø og skjær i tynne skiver.

Skjær agurk i halvmåner.

Halver sitron.

Bland salatblanding, agurk, pære, sitronsaft, olivenolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side.

Stek kjøtt
4

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøtt i 5-6 min på hver side, eller til brunet.

Pakk kjøtt inn i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke i folien.

TIPS: Stek i ytterligere 1-2 min for gjennomstekt.

Lag saus
5

Varm opp samme stekepanne på middels høy varme.

Tilsett matfløte, vann, buljong, gressløk og en stor klype pepper. La småkoke i 1-2 min, eller til noe tyknet.

Server
6

Anrett potet, reddiker, salat og kjøtt på tallerkener.

Topp salat med smuldret geitost og hasselnøtter.

Server med saus.