
Hjortestek er en råvare med mye smak og karakter. Her serveres den i en kremet fløtesaus med fersk gressløk. Tilbehøret er hvitløksstekte poteter med reddiker og en frisk pæresalat toppet med geitost og ristede hasselnøtter – en kombinasjon som gjør retten både fyldig og frisk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
50 g
Geitost
(Inneholder: Melk Kan inneholde spor av: Melk)
1 stk
Citrus
1 stk
Småpoteter, ferdigkokte
20 g
Hasselnøtter
(Inneholder: Nødder Kan inneholde spor av: Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter, Rug, Sesam, Spelt, Hvete)
150 ml
Matfløte
(Inneholder: Melk)
1 stk
Hvitløk
75 g
Reddiker
60 g
Salatblanding
4 g
Buljong
(Inneholder: Selleri)
1 stk
Pære
1 stk
Gressløk
½ stk
Agurk
240 g
Hjortekjøtt, peppermarinert
¼ ts
Salt til kjøtt
1 ss
Olje til grønnsaker
½ ts
Salt til grønnsaker
1 ss
Smør til grønnsaker
1 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
2 ss
Vann til saus

Ta kjøtt ut av kjøleskapet så det blir romtemperert. Krydre med salt.
Halver potet og reddiker.
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.
Stek potet og reddiker med salt og en klype pepper i 7-8 min, eller til brunet. Snu av og til.
Tilsett smør og hvitløk. Stek i 30 sek, eller til velduftende og smøret har smeltet. Sett til side og hold varmt.
TIPS: Stek grønnsaker i omganger hvis de ikke får plass i stekepannen.

I mellomtiden, grovhakk hasselnøtter.
Varm opp en ny stor stekepanne på middels høy varme.
Rist hasselnøtter i 3-4 min, eller til gylne.
Legg over i en liten skål og sett til side.
Finhakk gressløk.

Skyll salatblanding.
Halver pære, fjern frø og skjær i tynne skiver.
Skjær agurk i halvmåner.
Halver sitron.
Bland salatblanding, agurk, pære, sitronsaft, olivenolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøtt i 5-6 min på hver side, eller til brunet.
Pakk kjøtt inn i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke i folien.
TIPS: Stek i ytterligere 1-2 min for gjennomstekt.

Varm opp samme stekepanne på middels høy varme.
Tilsett matfløte, vann, buljong, gressløk og en stor klype pepper. La småkoke i 1-2 min, eller til noe tyknet.

Anrett potet, reddiker, salat og kjøtt på tallerkener.
Topp salat med smuldret geitost og hasselnøtter.
Server med saus.