
Hva er vel bedre enn raske og enkle oppskrifter som ikke går på bekostning av smaken? Skjem bort middagsgjestene med ovnsbakt kylling servert med en frisk pæresalat med kjørvel og ruccola, kokt potet og karamellisert løk. Kronen på verket er en fyldig sennepsdressing som passer utmerket til kyllingen. Velbekomme!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
400 g
Småpoteter
1 stk
Løk
75 ml
Rømme
(Inneholder: Melk)
12 g
Grov sennep
(Inneholder: Sennep)
40 g
Ruccola
1 stk
Pære
1 stk
Squash
1 stk
Citrus
1 stk
Kjørvel
300 g
Kyllingbryst
¼ ts
Salt til kjøtt
½ ss
Olje til karamellisert løk
2 ss
Vann til karamellisert løk
½ ts
Sukker til karamellisert løk
¼ ts
Salt til karamellisert løk
¼ ts
Salt til salat

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling med salt i 2 min på hver side, eller til brunet.
Legg kylling over på et stekebrett med bakepapir og stek i ovnen i 11-12 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Kok potet i 12-15 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.
Hell ut vannet og legg potet tilbake i kjelen. Krydre med en klype salt og pepper, og sett til side under lokk.

Skjær løk i tynne skiver.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels varme.
Stek løk i 5-6 min, eller til myknet.
Tilsett vann, sukker og salt. Stek videre i 3-5 min, eller til karamellisert.

I mellomtiden, bland grov sennep, rømme og en klype salt og pepper i en liten skål.

Halver sitrusfrukt.
Skyll ruccola.
Finhakk kjørvel.
Skrell squash i lange bånd med en potetskreller.
Halver pære, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.
Bland pære, ruccola, kjørvel, squash, salt og en skvett sitrusfruktsaft i en stor skål. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje.
Vend karamellisert løk med ferdigkokt potet rett før servering.

Anrett salat, potet og kylling på tallerkener.
Topp kylling med sennepssaus.