Gyllenstekte rekekaker
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gyllenstekte rekekaker

Gyllenstekte rekekaker

med ovnsbakte rotgrønnsaker og dillkrem

Slukk sulten med disse vidunderlige rekekakene, som du lager med rødløk, sitron, persille og hvitløk. Vi serverer våre gyllenstekte rekekaker med ovnsbakte poteter, pastinakk og rødbete, og topper alt med dillkrem og noen dråper fersk sitronsaft.

Tags:
Kalorilett
Spis meg først
Allergener:
Skalldyr
Gluten
Hvete
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

1 stk

Hvitløk

½ stk

Rødløk

½ stk

Sitron

1 pose

Bladpersille

150 g

Reker

(Inneholder Skalldyr)

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 pose

Dill

75 ml

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

1 stk

Gulrot

1 stk

Pastinakk

1 stk

Rødbete

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier610 kcal
Energi (kj)2551 kj
Fett17.6 g
Mettet fett8.9 g
Karbohydrater89 g
Sukker18.9 g
Protein24.9 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Bak rotfrukter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet, pastinakk og rødbete (alle uskrelt) i 1 cm strimler.

Fordel på et stekebrett [2 stk, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, til møre. 

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, skjær sitron [½ stk, 2P] i båter. 

Finhakk persille, rødløk [½ stk, 2P] og hvitløk (eller press).

Riv gulrot (uskrelt) grovt.

Finhakk reker på et eget skjærebrett.

TIPS: Jo finere du hakker rekene, jo bedre – dermed binder ingrediensene seg bedre sammen.

Form rekekaker
3

Bland reker, gulrot, panko, persille, en skvett sitronsaft, egg [1 stk | 2 stk], rødløk, Mamas Favoritt, hvitløk, salt [½ ts | 1 ts] og en klype pepper i en skål. Bland godt.

Form blandingen til 2 stk. rekekaker per person, ca. 3-4 cm tykke.

TIPS: Ikke lag kakene for tynne, da kan de smuldre.

Stek rekekaker
4

Når grønnsakene har 10 min igjen, varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Stek rekekaker i 4-5 min på hver side, til gylne og gjennomstekte.

TIPS: Snu rekekakene forsiktig så de ikke smuldrer.

Lag dillkrem
5

I mellomtiden, finhakk dill.

Bland creme fraiche, en skvett sitronsaft, dill og en klype salt og pepper i en skål.

Server
6

Anrett rotgrønnsaker og rekekaker på tallerkener.

Topp med med dillkrem.

Server resterende sitronbåter på siden.