HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGyllenstekte Rekekaker
topBanner
Gyllenstekte rekekaker

Gyllenstekte rekekaker

med ovnsbakte rotfrukter og dillkrem

Slukk sulten med disse vidunderlige rekekakene, som du lager med rødløk, sitron, persille og hvitløk. Vi serverer våre gyllenstekte rekekaker med ovnsbakte poteter, pastinakk og rødbete, og topper alt med dillkrem og noen dråper av fersk sitronsaft.

Tags:Under 650 kcal
Allergener:SkalldyrSulfitterGlutenMelkSelleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid35 minutter
35 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

500 g

Poteter

1 stk

Gulrot

1 stk

Rødbete

1 stk

Pastinakk

1 stk

Hvitløk

½ stk

Rødløk

1 stk

Sitron

1 pose

Bladpersille

150 g

Reker

(InneholderSkalldyr, SulfitterKan inneholdeMelk, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Sesam, Fisk, Bløtdyr)

50 g

Panko paneringsmel

(InneholderGluten)

1 pose

Dill

75 g

Creme fraiche

(InneholderMelk)

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier631 kcal
Energi (kj)2641 kj
Fett17.2 g
Mettet fett8.8 g
Karbohydrater88.82 g
Sukker19.7 g
Protein29.28 g
Natrium408 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Rivjern
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter, pastinakk og rødbete (alle uskrellet) i 1 cm strimler. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt. Bak på øverste hylle i ovnen i 25-30 min, til møre. TIPS (4P): Bruk to stekebrett hvis det ikke er plass på ett.

2

Skjær sitron i båter. Finhakk eller press hvitløk. Finhakk persille (med stilk). Finhakk rødløk [½ stk, 2P]. Riv gulrot (uskrellet). Finhakk reker på et eget skjærebrett. TIPS: Jo finere du hakker rekene, jo bedre – dermed binder ingrediensene seg bedre sammen.

3

Bland reker, gulrot, panko, persille, en skvett sitronsaft, egg [1 stk | 2 stk], rødløk, grønnsaksbuljong, hvitløk, salt [½ ts | 1 ts] og en klype pepper i en skål. Bland godt. Form blandingen til 2 stk. rekekaker per person, ca. 3-4 cm tykke. TIPS: Ikke lag kakene for tynne, da kan de smuldre.

4

Når grønnsakene har 10 min igjen, varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek rekekaker i 4-5 min på hver side, til gylne og gjennomstekte. TIPS: Snu rekekakene forsiktig så de ikke smuldrer.

5

Finhakk dill. Bland creme fraiche [½ pakke, 2P], en skvett sitronsaft, dill og en klype salt og pepper i en skål.

6

Anrett rotfrukter og rekekaker på tallerkener. Topp med med dillkrem. Server resterende sitronbåter på siden.