Slukk sulten med disse vidunderlige rekekakene, som du lager med rødløk, sitron, persille og hvitløk. Vi serverer våre gyllenstekte rekekaker med ovnsbakte poteter, pastinakk og rødbete, og topper alt med dillkrem og noen dråper av fersk sitronsaft.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
1 stk
Gulrot
1 stk
Rødbete
1 stk
Pastinakk
1 stk
Hvitløk
½ stk
Rødløk
1 stk
Sitron
1 pose
Bladpersille
150 g
Reker
(Inneholder Skalldyr, Sulfitter Kan inneholde Melk, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Sesam, Fisk, Bløtdyr)
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 pose
Dill
½ pakke
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 stk
Egg (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter, pastinakk og rødbete (alle uskrellet) i 1 cm strimler. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt. Bak på øverste hylle i ovnen i 25-30 min, til møre. TIPS (4P): Bruk to stekebrett hvis det ikke er plass på ett.
Skjær sitron i båter. Finhakk eller press hvitløk. Finhakk persille (med stilk). Finhakk rødløk [½ stk, 2P]. Riv gulrot (uskrellet). Finhakk reker på et eget skjærebrett. TIPS: Jo finere du hakker rekene, jo bedre – dermed binder ingrediensene seg bedre sammen.
Bland reker, gulrot, panko, persille, en skvett sitronsaft, egg [1 stk | 2 stk], rødløk, grønnsaksbuljong, hvitløk, salt [½ ts | 1 ts] og en klype pepper i en skål. Bland godt. Form blandingen til 2 stk. rekekaker per person, ca. 3-4 cm tykke. TIPS: Ikke lag kakene for tynne, da kan de smuldre.
Når grønnsakene har 10 min igjen, varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek rekekaker i 4-5 min på hver side, til gylne og gjennomstekte. TIPS: Snu rekekakene forsiktig så de ikke smuldrer.
Finhakk dill. Bland creme fraiche [½ pakke, 2P], en skvett sitronsaft, dill og en klype salt og pepper i en skål.
Anrett rotfrukter og rekekaker på tallerkener. Topp med med dillkrem. Server resterende sitronbåter på siden.