Skip to main content
Grønn pasta primavera

Grønn pasta primavera

med hvit saus og sukkererter

'Primavera' betyr vår på spansk, og denne retten skaper skikkelig vårstemning! Vi vender al dente-kokt spaghetti i en fyldig saus laget med purre, hvitløk, matfløte, creme fraiche, ost, grønnsaksbuljong og sukkererter. Pastaen toppes med et dryss fersk gressløk og enda mer ost - bedre blir det ikke!

Tags:
Rask
Vegetar
Allergener:
Gluten
Hvete
Selleri
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Purre

1 pakke

Spaghetti

(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Soya)

½ pose

Sukkererter

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder: Selleri)

2 stk

Hvitløk

60 g

Spinat

1 pose

Gressløk

75 ml

Creme fraiche

(Inneholder: Melk)

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

40 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 5)

Næringsinnhold

Kalorier772 kcal
Energi (kj)3231 kj
Fett39.9 g
Mettet fett20.9 g
Karbohydrater74.1 g
Sukker12 g
Fiber7.2 g
Protein25.7 g
Natrium408 mg
Calcium0.5 mg
Iron0.6 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.

Skjær purre i tynne, halve skiver.

Finhakk eller press hvitløk.

Skyll spinat.

Halver sukkererter [1/2 pakke, 2P] på langs.

Kok spaghetti
2

Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.

Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] i en kopp, og hell av resten.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Stek grønnsaker
3

I mellomtiden, varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek purre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] i 3-4 min, eller til myknet.

Tilsett hvitløk og stek i 30 sek, til velduftende.

Lag saus
4

Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], creme fraiche, halvparten av finrevet ost, pastavann, grønnsaksbuljong og sukkererter. La putre i 3-4 min, til noe tyknet.

TIPS: Tilsett en skvett vann hvis pastaen virker tørr.

Tilsett pasta
5

I mellomtiden, skjær gressløk i 2 cm lange biter.

Vend spaghetti og spinat i sausen.

Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].

Server
6

Anrett pasta i dype tallerkener.

Topp med fersk gressløk og finrevet ost.