Skjem bort middagsgjestene med dette herremåltidet! Vi lar lammesteken godgjøre seg i ovnen mens vi lager dillkokte poteter, kremet grønnsaksfrikassé og stekte grønne bønner, og serverer det hele med sprøstekt sjalottløk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pose
Bladpersille
2 stk
Hvitløk
300 g
Lammestek
1 stk
Purre
1 stk
Gulrot
10 g
Kyllingkraft
1 stk
Worcestersaus
(Inneholder Soya)
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
1 pose
Dill
400 g
Småpoteter
150 g
Grønne bønner
1 stk
Sjalottløk
¼ ts
Salt til kjøtt
1 ss
Smør til poteter
1 ss
Mel til panering
3 dl
Vann til saus
½ ts
Salt til saus
1 dl
Vann til grønnsaker
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Ta lam ut av kjøleskapet så det blir romtemperert.
Finhakk persille.
Finhakk eller press hvitløk.
Skjær et sikksakk-mønster i fettsiden med 1 cm mellomrom. Gni med hvitløk og persille, og krydre med salt.
Legg med fettsiden ned i en mellomstor stekepanne og stek på middels varme i 8-9 min, til gyllent.
I mellomtiden, kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.
Skjær gulrot (uskrelt) i tynne skiver.
Halver og skjær purre i tynne skiver.
Skjær ender av grønne bønner.
TIPS: Skyll purre godt for å fjerne jord og sand.
Øk til høy varme og brun kjøttet på alle sider i 30 sek. Legg over på et stekebrett med bakepapir med fettsiden opp. Bak i ovnen i 15 min, eller til gjennomstekt.
Kok potet i 12-15 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.
Hell av vannet og legg potet tilbake i kjelen.
Grovhakk dill.
Vend potet med halvparten av dill, smør og en klype salt og pepper. Sett til side under lokk.
I mellomtiden, varm opp samme stekepanne (uten å tørke av først) på middels høy varme.
Stek gulrot og purre i 2-3 min, eller til de mykner.
Tilsett worcestersaus, kyllingkraft, matfløte, resterende dill, vann, salt og en klype pepper. La småkoke i 2-3 min, eller til noe tyknet.
Skjær sjalottløk i skiver.
Bland sjalottløk, hvetemel og en klype salt og pepper i en liten skål.
Varm opp en skvett olivenolje i en ny stor stekepanne på middels høy varme.
Stek sjalottløk i 2-3 min, eller til sprø og gylne. Legg over på en tallerken med kjøkkenpapir.
Pakk kjøtt inn i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke i folien.
Varm opp en skvett olivenolje i samme store stekepanne (uten å tørke av først) på middels høy varme.
Stek grønne bønner med vann i 3-4 min, eller til myke.
Skjær kjøtt i tynne skiver.
Anrett potet, frikassé og grønne bønner på tallerkener.
Topp frikassé med lam og dryss over sjalottløk.