Hvitløks- og persillebakt lammestek
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hvitløks- og persillebakt lammestek

Hvitløks- og persillebakt lammestek

med kremet dill- og grønnsaksfrikassé

Skjem bort middagsgjestene med dette herremåltidet! Vi lar lammesteken godgjøre seg i ovnen mens vi lager dillkokte poteter, kremet grønnsaksfrikassé og stekte grønne bønner, og serverer det hele med sprøstekt sjalottløk.

Allergener:
Soya
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pose

Bladpersille

2 stk

Hvitløk

300 g

Lammestek

1 stk

Purre

1 stk

Gulrot

10 g

Kyllingkraft

1 stk

Worcestersaus

(Inneholder Soya)

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

1 pose

Dill

400 g

Småpoteter

150 g

Grønne bønner

1 stk

Sjalottløk

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til kjøtt

1 ss

Smør til poteter

1 ss

Mel til panering

3 dl

Vann til saus

½ ts

Salt til saus

1 dl

Vann til grønnsaker

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier974 kcal
Energi (kj)4076 kj
Fett67.7 g
Mettet fett34.8 g
Karbohydrater55.6 g
Sukker17 g
Protein34.5 g
Natrium148.5 mg

Framgangsmåte

Forbered lam
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Ta lam ut av kjøleskapet så det blir romtemperert.

Finhakk persille.

Finhakk eller press hvitløk. 

Skjær et sikksakk-mønster i fettsiden med 1 cm mellomrom. Gni med hvitløk og persille, og krydre med salt.

Legg med fettsiden ned i en mellomstor stekepanne og stek på middels varme i 8-9 min, til gyllent.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.

Skjær gulrot (uskrelt) i tynne skiver.

Halver og skjær purre i tynne skiver.

Skjær ender av grønne bønner.

TIPS: Skyll purre godt for å fjerne jord og sand.

Ovnsbak lam
3

Øk til høy varme og brun kjøttet på alle sider i 30 sek. Legg over på et stekebrett med bakepapir med fettsiden opp. Bak i ovnen i 15 min, eller til gjennomstekt.

Kok potet i 12-15 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.

Hell av vannet og legg potet tilbake i kjelen.

Grovhakk dill.

Vend potet med halvparten av dill, smør og en klype salt og pepper. Sett til side under lokk.

Lag saus
4

I mellomtiden, varm opp samme stekepanne (uten å tørke av først) på middels høy varme.

Stek gulrot og purre i 2-3 min, eller til de mykner.

Tilsett worcestersaus, kyllingkraft, matfløte, resterende dill, vann, salt og en klype pepper. La småkoke i 2-3 min, eller til noe tyknet.

Skjær sjalottløk i skiver.

Bland sjalottløk, hvetemel og en klype salt og pepper i en liten skål.

Stek grønne bønner
5

Varm opp en skvett olivenolje i en ny stor stekepanne på middels høy varme.

Stek sjalottløk i 2-3 min, eller til sprø og gylne. Legg over på en tallerken med kjøkkenpapir.

Pakk kjøtt inn i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke i folien.

Varm opp en skvett olivenolje i samme store stekepanne (uten å tørke av først) på middels høy varme.

Stek grønne bønner med vann i 3-4 min, eller til myke.

Skjær kjøtt i tynne skiver.

Server
6

Anrett potet, frikassé og grønne bønner på tallerkener.

Topp frikassé med lam og dryss over sjalottløk.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image