Rask, enkel og supergod er tre ord som beskriver vår kremete svinegryte med røkt paprikapulver og paprika. Gryten serveres med kokt ris, fersk spinat og en frisk salat med reddiker.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Langkornet hvit ris
300 g
Svin ytrefilet
4 g
Kyllingbuljong
4 g
Røkt paprikapulver
150 ml
Matfløte
(Inneholder: Melk)
30 g
Spinat
25 ml
Soyasaus
(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)
35 g
Tomatpure
1 stk
Løk
1 stk
Paprika
37.5 g
Reddiker
1 stk
Salat
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
¼ ts
Salt til kjøtt
1 ss
Olje til steking
½ ss
Olje til salat
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 14 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, skjær løk i tynne skiver.
Skjær paprika i 2 cm tykke strimler.
Skyll spinat.
Skjær kjøtt i 2 cm store biter på et eget skjærebrett og krydre med salt.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøtt, løk og paprika i 2-3 min, eller til løken er gjennomsiktig.
Tilsett soyasaus, røkt paprikapulver og tomatpure og stek videre i 1 min, eller til kjøttet er gjennomstekt.
I mellomtiden, skjær rotdelen av salat og grovhakk.
Skjær reddiker i tynne skiver.
Bland salat, reddiker, olivenolje og en klype salt og pepper i en stor skål.
TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.
Senk til middels varme og tilsett matfløte og kyllingbuljong i stekepannen.
La småkoke i 2-3 min, til tyknet og gjennomvarm.
TIPS: Tilsett en skvett vann hvis sausen virker for tykk.
Anrett ris i skåler.
Topp med spinat og svinegryte, og server med salat på siden.