Skip to main content
Kremet svinegryte og ris
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kremet svinegryte og ris

Kremet svinegryte og ris

med røkt paprika og fersk spinat

Rask, enkel og supergod er tre ord som beskriver vår kremete svinegryte med røkt paprikapulver og paprika. Gryten serveres med kokt ris, fersk spinat og en frisk salat med reddiker.

Tags:
Rask
Barnevennlig
Allergener:
Melk
Hvete
Soya
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Langkornet hvit ris

300 g

Svin ytrefilet

4 g

Kyllingbuljong

4 g

Røkt paprikapulver

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

30 g

Spinat

25 ml

Soyasaus

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)

35 g

Tomatpure

1 stk

Løk

1 stk

Paprika

37.5 g

Reddiker

1 stk

Salat

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

¼ ts

Salt til kjøtt

1 ss

Olje til steking

½ ss

Olje til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier793 kcal
Energi (kj)3318 kj
Fett28 g
Mettet fett10.9 g
Karbohydrater81.5 g
Sukker15.1 g
Protein49.4 g
Natrium393.1 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 14 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

2

I mellomtiden, skjær løk i tynne skiver.

Skjær paprika i 2 cm tykke strimler.

Skyll spinat.

Skjær kjøtt i 2 cm store biter på et eget skjærebrett og krydre med salt.

3

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøtt, løk og paprika i 2-3 min, eller til løken er gjennomsiktig.

4

Tilsett soyasaus, røkt paprikapulver og tomatpure og stek videre i 1 min, eller til kjøttet er gjennomstekt.

I mellomtiden, skjær rotdelen av salat og grovhakk.

Skjær reddiker i tynne skiver.

Bland salat, reddiker, olivenolje og en klype salt og pepper i en stor skål.

TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.

5

Senk til middels varme og tilsett matfløte og kyllingbuljong i stekepannen.

La småkoke i 2-3 min, til tyknet og gjennomvarm.

TIPS: Tilsett en skvett vann hvis sausen virker for tykk.

6

Anrett ris i skåler.

Topp med spinat og svinegryte, og server med salat på siden.