
Alt vi elsker med en klassisk burger, bare lettere! Her får du en saftig burger servert i sprø salatblader i stedet for brød, og som tilbehør: Ovnsbakte rosmarinkrydrede poteter. En frisk og rustikk vri på en kjent favoritt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Salat
250 g
Kjøttdeig av storfe
25 g
Brødrasp
(Inneholder: Gluten, Hvete)
4 g
Hello Sunrise
(Inneholder: Selleri, Sennep)
1 stk
Tomat
400 g
Småpoteter
½ stk
Rosmarin
75 g
Yoghurt
(Inneholder: Melk)
½ stk
Sitrusfrukt
½ stk
Løk
10 g
Sriracha
½ stk
Agurk
¼ ts
Salt til poteter
¼ ts
Sukker til sylting
1 stk
Egg til biffer
¼ ts
Salt til biffer
½ ss
Ketchup til saus

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Halver potet. Skjær de største i kvarte biter.
Finhakk rosmarin.
Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Skjær løk i tynne skiver.
Halver sitrusfrukt.
Bland sitrusfruktsaft, sukker, en klype salt og løk i en liten skål.
Vend løk i laken. Hell ut laken før servering.

Bland kjøttdeig, Hello Sunrise, egg, brødrasp og salt i en stor skål.
Form farse til burgere (1 per person) med fuktige hender.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek burgere i 4-5 min på hver side, eller til gjennomstekt.
VIKTIG: Burgerne er ferdige når kjøttet er uten antydninger av rødt.

I mellomtiden, skjær agurk og tomat i tynne skiver.

Bland yoghurt, sriracha, ketchup og en klype salt og pepper i en liten skål.

Fyll salatblad med kjøtt, dressing, grønnsaker og syltet løk. Topp med enda et salatblad.
Server med poteter, resterende grønnsaker og dressing.
TIPS: Nyt som en dekonstruert burger med kniv og gaffel hvis salatbladene er for små til å brettes rundt burgeren.