Skip to main content

Pannestekte köfter

med granatepletabbouleh og rømme

Vi byr på krydrede köfter med hvitløk og vår egen krydderblanding, Panamat, servert med en frisk tabbouleh full av gode smaker fra bulgur, granateple, agurk, cherrytomater og spinat. Retten heves med en klatt rømme og et dryss fersk mynte.

Tags:
Rask
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Granateple

250 g

Kjøttdeig av storfe og svin

12.5 g

Brødrasp

(Inneholder: Gluten, Hvete)

4 g

Panamat

75 ml

Rømme

(Inneholder: Melk)

125 g

Cherrytomater

1 stk

Mynte

½ stk

Agurk

1 stk

Hvitløk

85 g

Bulgur

(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Gluten, Kamut, Khorasanhvete, Havre, Rug, Bygg)

60 g

Spinat

Ikke inkludert i matkassen din

2.5 dl

Vann til bulgur

¼ ts

Salt til bulgur

1 stk

Egg til koftaer

½ ts

Salt til koftaer

½ ts

Salt til salat

Næringsinnhold

Kalorier612 kcal
Energi (kj)2561 kj
Fett30 g
Mettet fett12.3 g
Karbohydrater52.6 g
Sukker12.4 g
Fiber8.5 g
Protein32.7 g
Kolesterol0.1 mg
Natrium52.7 mg
Potassium354.6 mg
Calcium19.4 mg
Iron1.1 mg

Framgangsmåte

Kok bulgur
1

Kok opp vann i en kjele.

Tilsett bulgur og salt. Senk til middels varme og la småkoke i 9-10 min, eller til myknet.

Bland farse
2

Press eller finhakk hvitløk.

Bland kjøttdeig, Panamat, egg, brødrasp, salt og hvitløk i en skål. Krydre med en klype pepper.

Rull farsen til 8 cm lange köfter (3 per person) med fuktige hender.

Stek köfte
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek köfter under omrøring i 2-3 min, til brunet. Senk til middels varme og stek videre i 6-7 min, til gjennomstekt.

VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt i midten.

4

Grovhakk agurk.

Halver cherrytomater.

Finhakk mynte.

Skyll spinat.

Rull granateple hardt på bordet for å løsne frøene. Halver og fjern frøene under vann i en skål. Fjern det hvite fruktkjøttet. Frøene vil synke, og fruktkjøttet flyte så det blir enklere å fjerne. Hell av vannet.

TIPS: Ved å fjerne frøene under vann unngår du at fargen smitter av.

5

Bland ferdigkokt bulgur med agurk, cherrytomater, spinat og granateplefrø i en stor skål. Krydre med salt og pepper.

6

Anrett granatepletabbouleh i dype tallerkener og topp med köfte.

Drypp over noen klatter rømme og pynt med mynte.