Skip to main content
Kremet kylling stroganof
Kremet kylling stroganof

Kremet kylling stroganof

med frisk eplesalat

Denne retten kommer garantert til å mette alle mager rundt bordet, og den står klar på én, to, tre. Vi frister med ris, kylling stekt med løk, kremet soyasaus med tomat og røkt paprikakrydder og en skikkelig god salat med eple og gresskarkjerner. Så enkelt og så godt!

Tags:
Superrask
Rask
Comfort Food
Allergener:
Soya
Hvete
Gluten
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

20 ml

Soyasaus med lavt saltinnhold

(Inneholder: Soya, Hvete, Gluten)

150 g

Jasminris

1 stk

Tomat

4 g

Buljong

4 g

Røkt paprikapulver

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

1 pakke

Gresskarkjerner

(Kan inneholde spor av: Nødder, Peanøtter, Sesam)

300 g

Strimlet kyllingbryst

60 g

Salatblanding

1 stk

Løk

1 stk

Eple

75 g

Spisskål, skåret

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

½ ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til kjøtt

1 ss

Olje til salat

½ dl

Vann til saus

Næringsinnhold

Kalorier783 kcal
Energi (kj)3275 kj
Fett29.5 g
Mettet fett11.2 g
Karbohydrater80 g
Sukker14.5 g
Fiber5.3 g
Protein51.7 g
Natrium393.8 mg
Potassium36 mg
Calcium2.5 mg
Iron0.4 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann i en mellomstor kjele med lokk.

Tilsett ris og salt. Senk varmen til middels lav og la putre under lokk i 14 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk til servering.

I mellomtiden, del løk i to og skjær i tynne skiver.

Grovhakk tomat.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Stek kylling
2

Varm opp olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Krydre kylling med en klype salt.

Stek kylling og løk under omrøring i 4-5 min, eller til gjennomstekt.

I mellomtiden, skyll salat.

Del eple i to, fjern kjernen og skjær i tynne skiver.

Bland salat, eple, gresskarkjerner, olivenolje og en klype salt og pepper i en mellomstor skål.

TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rosa i midten.

Lag saus
3

Tilsett tomat, spisskål og røkt paprikapulver i pannen, og stek i 1-2 min, eller til mykt.

Senk varmen til middels og tilsett matfløte, soyasaus, vann og buljong. La putre i 2-3 min, eller til tyknet og gjennomvarmet.

Smak til med salt og pepper.

TIPS: Tilsett en skvett vann om sausen føles for tykk.

Server
4

Anrett ris i skåler.

Topp med kremet kylling.

Server salat på siden.