Skip to main content
Kremet blomkål- og potetkarri
Kremet blomkål- og potetkarri

Kremet blomkål- og potetkarri

med koriandernaan

Får vi friste med en fyldig og kremet blomkålskarri full av gode ingredienser? Karrien lages med potet, kokosmelk og tomater, og krydres med ingefær, chili, spisskummen, hvitløk og våre ferdige krydderblandinger, Mild Mahal og Curry-on. Vi serverer retten med naanbrød penslet med koriandersmør.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Selleri
Melk
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Koriander

10 g

Ingefærpasta

2 stk

Tomat

4 g

Curry on

300 g

Poteter

2 g

Spisskummin, støtt

2 stk

Hvitløk

4 g

Buljong

(Inneholder: Selleri)

35 g

Tomatpure

1 stk

Løk

180 ml

Kokosmelk

4 g

Mild Mahal

1 stk

Blomkålbuketter

2 stk

Naanbrød

(Inneholder: Melk, Gluten)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til poteter

1 ss

Olje til steking

1 ss

Smør til steking

1 dl

Vann til saus

1 ts

Salt til gryterett

1 ss

Smør til smør

Næringsinnhold

Kalorier942 kcal
Energi (kj)3943 kj
Fett45.8 g
Mettet fett23.6 g
Karbohydrater131.4 g
Sukker40.6 g
Fiber32.3 g
Protein38 g
Natrium408 mg
Calcium0.5 mg

Framgangsmåte

Bak potet
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).

Ta smør ut av kjøleskapet.

Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm biter.

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og hell over en skvett olivenolje. Bland godt.

Bak i ovnen i 25-30 min, eller til mør.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, finhakk løk.

Finhakk eller press løk.

Grovhakk tomat. 

Stek grønnsaker
3

Varm opp olivenolje og smør i en stekepanne på middels varme.

Stek løk under omrøring i 3-4 min.

Tilsett blomkål, ingefær, spisskummin, Mild Mahal, Curry-on, tomatpuré og stek i 1 min.

Lag karrisaus
4

Tilsett kokosmelk, tomat, vann og buljong. Krydre med salt og en klype pepper.

Skru opp til middels høy varme. Dekk til med lokk og kok i 13-15 min, eller til blomkål er myk.

TIPS: Bruk aluminiumsfolies hvis du ikke har lokk. 

Varm naan og tilsett potet
5

I mellomtiden, finhakk koriander.

Bland koriander, smør, hvitløk, en klype salt og pepper i en liten skål.

Legg naanbrød på et stekebrett med bakepapir, og pensle med koriandersmør. Bak i ovnen i 4-5 min, eller til gylne.

Vend ovnsbakt potet i karrisaus.

Server
6

Fordel karri i dype tallerkener og server med koriandernaan.