Skip to main content

Kremet chorizo- og tortellonigryte

En versjon til barn, en til voksne

Med vårt barnevennlige konsept kan middagen tilpasses både små og store ganer. Barna får milde og enkle smaker, mens foreldre kan legge til det lille ekstra for en voksen tvist. Her lager vi en enkel og smakfull “one pot”-rett, der alt tilberedes i samme gryte. Spinat- og ricottafylt tortelloni får følge av en kremet tomatsaus, toppet med revet ost, frisk gremolata og sprøstekt chorizo.

Tags:
Rask
Barnevennlig
Allergener:
Egg
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Løk

1 stk

Gulrot

195 g

Hakkede tomater

30 g

Spinat

1 g

Chiliflak

1 stk

Hvitløk

1 stk

Bladpersille

20 g

Grana padano, flak

(Inneholder: Egg, Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olje til steking

2 dl

Vann til saus

½ ts

Sukker til saus

¼ ts

Salt til saus

2 ss

Olje til gremolata

¼ ts

Salt til gremolata

Næringsinnhold

Kalorier319 kcal
Energi (kj)1336 kj
Fett24.9 g
Mettet fett5 g
Karbohydrater14.2 g
Sukker11.1 g
Fiber4 g
Protein6.2 g
Kolesterol9.8 mg
Natrium0.1 mg
Potassium12 mg
Calcium116.5 mg

Framgangsmåte

Stek chorizo
1

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek chorizo i 4-5 min, eller til gjennomstekt.

Legg over på en tallerken med kjøkkenpapir.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, finhakk løk.

Skjær gulrot i 1 cm store biter.

Skyll spinat.

Lag saus
3

Varm opp samme stekepanne på middels høy varme.

Stek løk og gulrot i 3-4 min, eller til myknet.

Tilsett souvlakikrydder, hakkede tomater, matfløte, vann, sukker, salt og en klype pepper. Bland godt.

Kok pasta
4

Tilsett pasta i stekepannen og senk til middels varme.

La småkoke under lokk i 5-6 min, eller til pastaen er 'al dente'.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Bland gremolata
5

I mellomtiden, finhakk persille.

Finhakk eller press hvitløk.

Bland persille, hvitløk, chiliflak, olivenolje, salt og en klype pepper i en liten skål.

Bland inn spinat og halvparten av finrevet ost i sausen. Rør om til spinaten mykner.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

6

Anrett gryten i skåler og dryss over resterende finrevet ost.

Topp voksenporsjonene med gremolata og chorizo.