
Klar for litt meksikansk stemning ved middagsbordet? Vi ovnsbaker chili- og sitrusmarinert ørret, og serverer fisken med pico de gallo, stekte reker, hvitløksduftende ris, brunet mais og en kremet cajunsaus.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Løk
½ g
Chiliflak
25 g
Honning
250 g
Ørret
(Inneholder: Fisk)
1 stk
Koriander
1 stk
Sitrusfrukt
25 g
Majones
(Inneholder: Egg, Sennep)
250 g
Cherrytomater
1 stk
Hvitløk
150 g
Basmatiris
1 stk
Mais
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder: Sulfitter)
150 g
Kongereker
(Inneholder: Skalldyr)
½ ss
Olje til steking
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
¼ ts
Salt til fisk
1 ss
Olje til dressing
¼ ts
Salt til dressing
1 ss
Vann til saus

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp olivenolje i en mellomstor kjele på middels varme.
Stek hvitløk i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt, senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 10 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

I mellomtiden, skjær sitrusfrukt i båter.
Bland chiliflak, honning, sitrusfruktsaft og halvparten av Ay Cajun-ba i en liten skål.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt.
Legg fisk med skinnsiden ned i en ildfast form med bakepapir. Topp med marinade og bak i ovnen i 9-10 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er matt i midten.

I mellomtiden, varm opp en stor stekepanne på høy varme.
Stek mais i 4-5 min, eller til noe brunet. Legg over i en mellomstor skål.
Finhakk koriander, cherrytomat og løk.
Bland koriander, cherrytomat, løk, en stor skvett sitrusfruktsaft, salt og olivenolje i en mellomstor skål.
Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme. Stek reker med salt i 1-2 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte.
TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er rosa på utsiden og matte i midten.

Bland majones, resterende Ay Cajun-ba og vann i en liten skål.
Rør om risen med en gaffel rett før servering.

Anrett ris i dype tallerkener.
Topp med mais, pico de gallo og fisk.
Øs marinade over fisken og server med cajundressing.